1

Temat: pelnomocnictwo

czy zamawiający winien wezwać do uzupełnienia pełnomocnictwa, które jest udzielone na czas np. od.18.01.2012 do 30.02.2012. Otwarcie ofert: 01.02.2012 r. Oświadczenia z art. 22 i 24 podpisane w dacie 30.01.2012 natomiast nie ma daty na formularzu oferty - powinnyśmy uznać, że jest ok?

2

Odp: pelnomocnictwo

No a dlaczego niby nie?

3

w pierwszej chwili uważałam że jest ok. ale jak poszłam do radcy, który uważa że nie ma pełnomocnictwa do podpisania oferty to troche zwątpiłam

4

Nie dziwię się radcy -  błąd daty na pełnomocnictwie jest z zasady niewybaczalny.

5

Ale gdzie ten błąd, pełnomocnictwo wystawione 18.01.2012r., do 30.02.2012, otwarcie 01.02.2012, oświadczenia podpisane 30.01.2012, gdzie tu problem?

6

Chyba że chodzi o sam formularz ofertowy, myślę że bym to przepchnął dalej wink

7

Niech więc Marcel najpierw odszuka w kalendarzu datę 30.02.2012, a potem...
Potem zobaczy się co dalej smile

8

O kuźwa, faktyczne smile, człowiek się doszukuje nie wiem czego , a tu taka pierdoła, przypuszczam że jest to "czeski błąd" z ich strony i tyle, więc wezwać do uzupełniania wadliwego pełnomocnictwa, bo takie faktycznie jest.

9

Z postu 1 wynika że chodzi tylko o brak daty na formularzu oferty, jesli więc nie ma wątpliwości że ofertę podpisał w okresie trwania pełnomocnictwa to wszystko ok.

10

Marcel napisał/a:

O kuźwa, faktyczne smile,

No fakt smile ale znając mojego tolerancyjnego prawnika pewnie by to też uznał smile

11 (edytowany przez Marcel 2012-02-08 14:15:04)

responder napisał/a:

Z postu 1 wynika że chodzi tylko o brak daty na formularzu oferty, jesli więc nie ma wątpliwości że ofertę podpisał w okresie trwania pełnomocnictwa to wszystko ok.

Też tak uważam, no......., tak na upartego można wezwać do uzupełnienia jako wadliwe, ale czy warto!?

12

responder napisał/a:

przepraszam was ja popełniłam błąd pełnomocnictwo jest do 30.01.!!! jest ok. otwarcie było 01.02.
Skąd mam mieć pewność, że ofertę podpisał w okresie trwania pełnomocnictwa? jedyne co mi pozostaje to ufać że tak zrobił

13

dorota26 napisał/a:

przepraszam was ja popełniłam błąd pełnomocnictwo jest do 30.01.!!! jest ok.

No ładnie, a my się tutaj tak ostro produkujemy wink

14

Więc radca ma rację - i po sprawie.