Temat: STRONA INTERNETOWA
CZY NA POTWIERDZENIE, ŻE URZĄDZENIE SPEŁNIA NASZE WYMOGI MOGĘ ŻĄDAĆ WSKAZANIE ADRESU STRONY INTERNETOWEJ PRODUCENTA NA KTÓREJ ZNAJDE POTWIERDZENIE SPEŁNIENIE PARAMETRÓW/WYMOGÓW????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → STRONA INTERNETOWA
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
CZY NA POTWIERDZENIE, ŻE URZĄDZENIE SPEŁNIA NASZE WYMOGI MOGĘ ŻĄDAĆ WSKAZANIE ADRESU STRONY INTERNETOWEJ PRODUCENTA NA KTÓREJ ZNAJDE POTWIERDZENIE SPEŁNIENIE PARAMETRÓW/WYMOGÓW????
Można, ale jak nie wskażą to co zrobisz? , lub nie ma takiej strony?
odrzucić (niezgodniośc z siwz)???
To było by, lekkie przegięcie.
nio, czyli co : żądamy dokumentów napotwierdzenie (opisów technicznych, katalogów, prospektów)
Tak by na to wychodziło.
a taki zapis:
Istnienie aplikacji na platformę sprzętową z wbudowanym systemem MS Windows 7.0 x64 Pro i Microsoft?Surface? 2.0 lub równoważny*, udokumentowana na serwisach internetowych producenta systemu wbudowanego w sprzęt
oraz
Pełna zgodność sprzętu z posiadanymi przez zamawiającego narzędziami programistycznymi z IT Academy, Advanced Level (w szczególności Microsoft Surface 2.0 SDK, XNA, Visual Studio, Expression Studio), udokumentowana na serwisach internetowych producenta narzędzi.
chodzi konkretnie o zapis: udokumentowana na serisach internetowych producenta
dopuszczalny???
Gośka, jeżeli chodzi o udokumentowanie na www mam bardzo mieszane odczucia i chyba bym tego nie zastosował.\ ale to moje zdanie.
widziałam, zapisy jak ponizej i pomyslałam, ze i ja tak zrobie, ale równiez mam mieszane uczucia
Wymagany wpis dotycz
w internetowym katalogu http://www.eu
http://www.energystar.gov
strony internetowej wskazuj
komputera.
Ja nie mówię że to źle, ale ryzykowne.
CZY ... MOGĘ ŻĄDAĆ WSKAZANIE ADRESU STRONY INTERNETOWEJ ...????
Można, ale nie jako żądanie, lecz DOPUSZCZENIE takiej formy - jako równej z innymi (do wyboru wykonawcy).
widziałam, zapisy jak ponizej i pomyslałam, ze i ja tak zrobie, ale równiez mam mieszane uczucia
Wymagany wpis dotycz
w internetowym katalogu http://www.eu
http://www.energystar.gov
strony internetowej wskazuj
komputera.
Jak widzę zapis o energy star to aż mi się otwiera nóż w kieszeni.
Możesz wyjaśnić mi na co ci taki warunek?
Druga sprawa:
MS Windows 7.0 x64 Pro i Microsoft?Surface? 2.0 lub równoważny*,
Możesz wymienić mi systemy równoważne do powyższych?
Chociaż jeden znajdujący się aktualnie na rynku lub open source?
Dodatkowo ile masz urządzeń z Microsoft surface?
Obstawiam że liczbę tych urządzeń w Polsce można policzyć na palcach jednej ręki.
Naprawdę nie można opisać tego przez funkcjonalność jaką chcesz otrzymać a nie przez detale techniczne?
Rozumiem klimczakmi, że jesteś wykonawcą. Podaj więc proszę przykład takiej funkcjonalności ?. Twój punkt widzenia ....
Przyłaczam się do stanowiska klimczakmi.
To po pierwsze.
Po drugie nasuwają się uwagi.
W szczególności:
a taki zapis: ...lub równoważny*
To niejako oznacza DOWOLNY - bowiem nie widać konkretnych cech rónoważności, które można byłoby rozliczyć.
chodzi konkretnie o zapis: udokumentowana na serisach internetowych producenta
dopuszczalny???
Dopuszczalny podobnie jak ograniczanie konkurencji. Cytowany zapis oznacza radykalne można rzec ograniczenie kręgu wykonawców do tych, co mają strony internetowe i pokazują tam to, co akurat interesuje zamawiającego, a może do tego jednego wykonawcy, który właśnie zamawiającemu zademonstrował coś takiego. W sumie ja przeciw.
a czy moge użyć zapisu: MicrosoftSurface 2.0, bez użycia "równoważny"????
Lepiej nie, to nawet będzie jeszcze gorzej.
Nie znam co prawda MicrosoftSurface 2.0, ale założę się, że to znak towarowy, a w takim przypadku mamy problem, o którym przesztrzega art.29.3. Jeśli chcemy zamawiać taki czy inny program, to jak rozumiem przepis, powinniśmy raczej ograniczyć się do wyliczenia jego pożądanych właściwości - i to tych naprawdę istotnych. Rzetelnie podchodząc do zagadnienia powinniśmy po prostu postarać się dać praktyczną szansę każdemu innemu analogicznemu rozwiązaniu.
Jeżeli mowa o Energy star to funkcjonalnością jest pobór prądu
Co do reszty ciężko powiedzieć gdy nie znam przedmiotu zamówienia.
Tak jak pisałem rozwiązanie Microsoft Surface jest naprawdę nie popularne i szczerze wątpię żeby Zamawiający w tym wypadku go posiadał.
Więc zapis o kompatybilności mocno wskazuje na jedno rozwiązanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc