1

Temat: warunek doswiadczenie a wartość usługi

PN poniżej progów unijnych usługa szkoleniowa
1. warunek Wykonawca ma  wykazać się min. 3 szkolenia o tematyce  X dla klientów pomocy społecznej  ,podac  daty, odbiorcę usługi  + referencje

nie interesuje nam wartośc tych szkoleń czy możemy tego nie prosić żeby wpisali, w złożonym oswiadczeniu
w rozporządzeniu § 1.1   3) jest mowa o wartości, przedmiocie, datach , odbiorcach i referencjach, czy w takim razie musimy jak juz sprawdzamy Wykonawce prosic o te wszystkie elementy ,

najgorsze że w ogłoszeniu o zamówieniu zapis z rozporządzenia ukazuje się w pkt.  III.4) Informacja o oswiadczeniach lub dokumentach

2

Odp: warunek doswiadczenie a wartość usługi

Skoro żądacie to już zgodnie z rozporządzeniem,  a  dlaczego tak nie chcecie tej wartości, niech wpiszą!

3

Marcel:
bo dla nas wartośc nie ma znaczenia czy bedzie to szkolenie za 5 000 zł czy 20 000 zł i dlatego nie wiadomo jaka wartośc podać, kiedys na jednym ze szkolen ktos podał wartość i kontrolujący sie czepiał że dlaczego taka podali a nie niższa więc jesli dla naszego popstepowania liczy sie fakt przeprowadzenia szkolen o okreslonym zakresie tematycznym to nam to wystarcza byc może blednie rozumuje

4

No dobrze ale warunku co do wartości nie wymagacie, a więc i tak nie ma to znaczenia w waszym wypadku.

5

Jeśli chodzi o wykazywanie wartości, to ja też mam wątpliwości, ale też pomysł: pozwolić zgodnie z przepisem, ale jednocześnie pozwolić wykonawcom, by mogli nie wpisywać jeśli nie chcą lub nie mogą.

6

Ja natomiast uważam że przepis z rozporządzenia mówi wyraźnie co powinno znaleźć się w wykazie, a jest tam również mowa o kwocie, skoro do kwoty warunek nie został określony to również nie będzie podlegał ocenie i bez znaczenia będzie jeżeli jeden wykonawca wpisze 100 zł a inny 10 000 zł.

7

no może tez jest rozwiązanie wpisują ale nie oceniamy ich pod tym kątem  smile

8

No nie oceniasz jak nie stawiasz warunku.