1

Temat: Wyrok KIO

Witam,
Miałem przetarg na RB powyżej progów UE z art. 11 ust. 8 PZP którego wynik skończył się w KIO przy dwóch Odwołujących (każdy miała po kilka zarzutów).
Wysoka Izba uznała odwołania (z jednego odwołania jeden zarzut, z drugiego jeden częściowo - reszta zarzutów uznane za niezasadne) i nakazała "powtórzenie czynności badania i oceny ofert" oraz nie poprawianie oferty jednego z Wykonawców w zakresie art. 87 ust. 2 pkt. 3 PZP.
Nie mam jeszcze uzasadnienie (dziś winno być) tylko Wyrok - pytanie teraz brzmi, jak mam rozumieć "powtórzenie czynności badania i oceny ofert"? Czy mam na nowo wzywać Wykonawców do uzupełnień i wyjaśnień, czy tylko powtórzyć czynność poprawy omyłek z art. 87 ust. 2 pkt. 3 PZP która zakwestionowało KIO?
Z góry dzięki za podpowiedzi.

2

Odp: Wyrok KIO

Powtarzasz czynności w zakresie w jakim nastąpiły błędy i w zakresie w jakim KIO nakazała.

3

Ale czy o tym, że KIO unieważniło wybór i nakazało "powtórzenie czynności" informuje Wykonawców jakimś pismem co będę jako Zamawiający robił?! Wykonawcy dostają wyrok KIO, co jest oczywiste - ale czy w tym całym procesie ja jako Zamawiający, nie mam takiego obowiązku?

4

Dowiedzą się jak otrzymają informację o wyborze najkorzystniejszej oferty, tam można wpisać że w związku z wyrokiem KIO Zamawiający dokonał ponownej oceny ofert w wyniku której........... .