1

Temat: Złożone oferty a zmiana zapisów w formularzu

Formularz ofertowy zawiera bład w jednym miejscu mam wpisaną usługe szkoleniowa A tak jakby w tytule natomiast tam gdzie jest Oswiadczam ze wykonam zamówienie jest usługa szkoleniowa B ( kopiój wklej i zostało z poprzedniego przedmiotu zamówienia B)
Dokonałam modyfikacji Formularza.
Wpłyneły juz wczesniej dwie oferty na to postepowanie.

Jak musi wygladac zmiana do oferty . Przypoścmy ze Wykonawca doczytał i złozy nowy dokument, czy dosyła tylko zmianę tej cześci formularza , i otwieram wtedy dwie koperty te prawidłowa ze wszystkimi dokumentami, i druga ze zmiana, robie notatke na te okolicznośc nie biorąc pod uwagę pierwszego dokumentu.
Czy jak nalezy postapic, bo przeciez I oferty nie wycofuje tylko modyfikuje w związku z moją modyfikacją Formularza.

2

Odp: Złożone oferty a zmiana zapisów w formularzu

Wykonawca może zmienić ofertę  w następujący sposób:

1. złoży zamawiającemu oświadczenie o wycofaniu oferty i następnie złoży nową ofertę z wymaganym załącznikiem albo
    2.złoży oświadczenie o zmianie treści oferty i w odrębnej kopercie przekaże zamawiającemu wymagany załącznik, który będzie stanowił integralną część złożonej oferty.

Jeżeli wykonawca zdecyduje się na drugi wariant, to powinien oznaczyć kopertę, w której będzie przekazany załącznik, w taki sam sposób jak oznaczył kopertę, w której znajduje się oferta.

3

a to Oświadczenie musi mieć formę jak dokument oferty  tj. podpisany przez osoby upowaznione , czy może byc to oświadczenie  dosłane faxem,

4

No jak, forma pisemna, czy faksem masz ją zachowaną?

5

ok dziękuję za podpowiedz miłego dnia smile