1

Temat: Dzielenie zamówienia na części ?

Mam do zoragnizowania imprezę zewnętrzną o określonej tematyce, z cateringiem, z materiałami reklamowymi, reklamami w prasie, czy w związku z tym muszę traktować to jako jedno zamówienie, pt: "Zorganizowanie imprezy zewnętrznej" czy mogę sam zamówić oddzielnie poszczególne usługi i dostawy, tj.  wynajem sali, catering, usługi reklamowe. Suma całości przekracze 14 tys. Euro, poszczególne składowe nie przekraczają.

2

Odp: Dzielenie zamówienia na części ?

Rodzi się pytanie czy jest wykonawca, który para się wszystkimi ww. elementami przedmiotu zamówienia. Jeśli masz pewność, że są tacy wykonawcy to rób wszystko w całości bez dzielenia zamówienia.

3

Dlaczego byłoby podziałem na części realizacja poszczególnych usług i dostaw wchodzących w skład  imprezy zew.?

4

Propozycja - jedno postępowanie + składanie ofert częściowych wink

5

a co z odpowiedzią na moje pytanie? czemu nie ta druga opcja?

6

Zeby Ci nie zarzucili podczas kontroli, że dzielisz zamówienie.

7

tj. post #4

8

Tak by na to wychodziło wink

9

Teraz ja dołożę (tzw.) 3 grosze:

robert_77 napisał/a:

Dlaczego byłoby podziałem na części realizacja poszczególnych usług i dostaw wchodzących w skład  imprezy zew.?

Ano bo tak jakoś się kojarzy wszystko razem i to zapewne nie tylko mnie, tzn. jak szkolenie to z jedzonkiem, no i oczywiście z reklamą, więc można uważać, że łączenie jest normą i każdy poważny wykonawca przerabia taki pakiet na co dzień.

10

Dokładnie tak, panie hubal smile