Odp: Energia elektryczna - nowe stawki
O wszystkie opłaty, jak, co i gdzie należy zapytać u źródła jak napisał Jarosław, też tak robiłem przed postępowaniem przetargowym.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Energia elektryczna - nowe stawki
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O wszystkie opłaty, jak, co i gdzie należy zapytać u źródła jak napisał Jarosław, też tak robiłem przed postępowaniem przetargowym.
u mnie liczników będzie około 90, więc zastanawiam się jak w formularzu ofertowym wpisac tę opłate stałą (opłatę handlową) i jak ją oceniać....
Jak masz tyle liczników to zadzwoń do elektrowni i powiedz że chcesz obniżki stawki. Bez przetargu. Z 33 gr zejdziesz do poziomu 28 - 29 gr. Nie wiem czy w przetargu uzyskasz coś więcej.
jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje, czy przy sprzedazy energii ma znaczenie taryfa np. C11, C12b, czy jest to istotne dla dystrybucji?
jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje, czy przy sprzedazy energii ma znaczenie taryfa np. C11, C12b, czy jest to istotne dla dystrybucji?
włączcie sie do tematu
Ma znaczenie bo są różne stawki, w zależności od taryfy.
Ma znaczenie. C11 to taryfa całodzienna, C12a to taryfa szczytowo/pozaszczytowa. Warto byłoby w przybliżeniu podać zużycie energii dla każdej z taryf - C11 C12a z rozbiciem w taryfie c12a na zużycia w porze szczytowej i pozaszczytowej.
Co do dystrybucji to jest to oddzielna pozycja niezależna od zużycia energii elektrycznej, czyli stałe opłaty za używanie sieci (tak w skrócie). Czy w/w ceny za taryfy maja wpływ dla dystrybucji? Chyba nie.
W tym temacie ustaliliśmy ze zakup energii można podzielić na dwie części:
1 - zakup energii,
2 - dystrybucja - czyli opłaty za infrastrukturę za pomocą której dostarcza się energię.
Zawarcie umowy na dystrybucję odbywa się w trybie zamówienia z wolnej ręki.
Zakup energii przetargi nieograniczony
a czy tę opłate handlową i inne opłaty jeśli wystepuja dla zakupu energii elektrycznej można kazać wliczyć wykonawcy w cenę 1kWh czy raczej nie bardzo?
lub napisać, że poza ceną za 1 kWh nie ma innych opłat
Przy samej sprzedaży interesuje was stawka za 1 kWh.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc