Temat: badanie ofert
Witam,
Wykonawca w formularzu techniczno-cenowym dla jednej z pozycji nie wpisał wartości netto i brutto.
Co zrobić w takiej sytuacji?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Wykonawca w formularzu techniczno-cenowym dla jednej z pozycji nie wpisał wartości netto i brutto.
Co zrobić w takiej sytuacji?
Odrzucić, taka odpowiedź na pierwszy "strzał", nie widząc dokumentów.
A czy nie będzie to omyłka pisarska?
Ogólna wartość netto i brutto formularza techniczno - cenowego jest zgodna z wartościami podanymi w formularzu cenowym.
No i zgodna, może być, ale w tej cenie prawdopodobnie nie ma wycenionej jednej pozycji, więc jaka tu omyłka pisarska, chyba że w innym miejscu jest również ta sama pozycja, ten sam przedmiot i wiemy jaka jest cena tej danej jednostki-pozycji, wówczas da się to poprawić.
wygląda na to, że jest obliczona z pominięciem jednej pozycji, odrzucić
To jak to wygląda to wie chyba tylko arla111.
może uszczegółowię:
Zamawiający w toku badania oferty Wykonawcy, zsumował wartości netto oraz wartości brutto poszczególnych pozycji formularza techniczno-cenowego. Otrzymał ogółem wartość netto i wartość brutto niższą od kwoty wpisanej przez Wykonawcę.
Może domniemywać, iż różnica w wartościach jest brakującą wartością dla pozycji dla której Wykonawca nic nie wpisał.
może należałoby rozpatrywać daną sytuację pod kątem art. 87.1a ustawy pzp
Jesteś pewien/pewna, że prowadzisz postępowanie w trybie dialogu konkurencyjnego?
Oj, ja tutaj widzę jakieś ładne pomieszanie z poplątaniem.
poprawiam się art. 87.1 ustawy pzp
Nie wiem czy rozumiem ale skoro po zsumowaniu wszystkich pozycji masz różnicę z ceną podaną we formularzu ofertowym to ta różnica jest kwota brakującej pozycji. Jak tak to wpisz w brakującą pozycję i popraw jako omyłkę. Ale nie widzę papierów.
Jeśli bardzo mocno zależy na tej ofercie, to bym pewno jak nina. Ale założę się, że spece z KIO mieliby co najmniej wątpliwości - zgadywanie i dopisywanie cen jednostkowych na ogół nie przechodzi.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc