1

Temat: warunek przy dostawie sukcesywnej

jak prawidłowo sformułować warunek doświadczenia i wiedzy przy dostawie sukcesywnej.
mam zamiar zamówić w ciągu 2 lat trwania umowy 26.000 szt. produktu X. (na rok 13.000 szt.)

czy taki opis oceny warunku:

warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej 1 dostawę produktu X na łączną ilość nie mniejszą niż 10000 sztuk;

będzie ok?

przez 1 dostawę rozumiem oczywiście, że w ramach jednej umowy.

będę wdzięczny za uwagi.

2

Odp: warunek przy dostawie sukcesywnej

Wszystko zależy co to za dostawa, ciężko jednoznacznie podpowiadać, trzeba rozpatrzyć indywidualnie do danego zamówienia.

3

tablice rejestracyjne.
chodzi mi oto, czy ten opis jest dobrze sformułowany, jednoznaczny, sensowny, logiczny.
czy wykonawca jak to przeczyta, to będzie wiedział co zamawiający ma na myśli.

4

Hmm, dla mnie jasne, ale może niech wypowie się jakiś wykonawca smile

5

Oj, możemy nie doczekać się, a właściwie po co???
Moim zdaniem warunek #1 jest całkiem POPRAWNY i nieważne czy każdy wykonawca zrozumie go.

6

jakie stawiacie warunki jesli chodiz o uprawnienia?
ja uwazam ze nie wystarczy zaświadczenie o wpisie do rejestru przedsiębiorców produkujących tablice rejestracyjne, wydane przez marszałka województwa, o którym mowa w art. 75aa ustawy z dnia 20 czerwca 1997 - Prawo o ruchu drogowym (t. j. Dz. U. z 2012 r. poz. 1137 ze zm.);
bo jest ono wydawane na cza okreslony lub nieokreslony
- wymagac nalezy chyba tez aktualnego certyfikatu ktory jest wystawiany na 3 lata?
co wy na to?
robi ktos w tym roku przetarg na tablice?