1

Temat: ZP-403

Witam doświadczonych zamawiających, mam 2 pyt dotyczące ZP-403

1) sekcja II . 1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia - jeżeli w specyfikacji przewiduję zamówienia uzupełniające na podstawie art. 67 ust. 6 czy do wartości zamówienia ustaloną na podstawie art 33 dodaję w tej rubryce 50% wartości?? czyli w sumie mam tu wpisać 150% wartości zamówienia ??

2) sekcja V. 1.) Data udzielenia zamówienia - czy jest ona toższama z datą podpisania umowy?? a jeżeli nie to jak ją należy rozumieć?? i dlaczego nie mogę wpisać tutaj daty identycznej z dniem wysyłąnia ZP-403

Z góry dziękuję z trafne odpowiedzi - (mile widziana podstawa prawna ;-)

2

Odp: ZP-403

1) Całkowita wartość zamówienia - wpisujesz wartość szacunkową łącznie z wartością zamówienia uzupełniającego (powinieneś tę wartość ustalić przed wszczęciem postępowania). Jeżeli nie ustaliłeś wczesniej wartość zamówienia uzupełniającego, to dodajesz 50 % do wartości zamówienia podstawowego.

2) Data udzielenia zamówienia jest datą podpisania umowy.

3

dzięki za odpowiedź
- odnośnie pkt drugiego miałem wątpliwość ponieważ kiedyś zgodnie z ustawą "niezwłocznie" wysłałem zp-403 tzn 1.08.07 r. podpisałem umowę i 1.08.07 r. chciałem wysłać zp 403. a system mi wysłał wiadomość typu "data udzielenia zamówienia musia być wcześniejsza niż wysłania zp - 403". Nie rozumiem tego za bardzo??

4

Widocznie taki system jest. Trzeba było wysłać zatem następnego dnia po podpisaniu umowy smile

5

no cóż nie miałem innego wyjścia i tak zrobiłem smile

6

bo tak cznić nalezy, system nie przyjmuje info z dniem podpisania umowy a dopiero z dniem nastepnym

smile nora

7

Nie przyjmuje, bo ....podwozie było złe wink

8

Nie zgadzam się z interpretacją, iz w miejscu końcowej wartości zamówienia należy wpisać wartość szacunkową zadania (choć wydaje się to logiczne, gdyz występuje w miejscu gdzie opisujemy przedmiot zamówienia). Zgodnie z instrukcją obsługi powyższego formulaża zawartą na portalu uzp (link publikacja ogłoszeń - pytania i odpowiedzi) zostało zapisane co poniżej

"ZP-403 ? ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

W polu Numer ogłoszenia (pozycja) wpisujemy samą pozycję bez myślnika i roku

Przykład dla ogłoszeń wszczętych po 11.06.2007 r.
Rok: 2007
Numer ogłoszenia (pozycja): 132920

Przykład dla ogłoszeń wszczętych do 11.06.2007 r.
Rok: 2007
Numer ogłoszenia: 33199

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części

Tu należy podać wartość całego zamówienia z umowy/ów (bez VAT) uwzględniającą wszystkie zamówienia i części."

Myślę że być może osoba pisząca tę instrukcję pomyliła się lub chodziło o to by przedstawić całą kwotę za wykonanie zamówienia (w przypadku podziału na części w formularzu wpisujemy kwoty za poszczególne części nigdzie ich nie sumując)

9

Króko mówiąc, przez "całkowitą końcową wartość zamówienia" należy rozumieć wartość umowy.