Odp: dokumenty
Z tym KRS-em to nie tak szybko. Czasami ważny KRS (ważny 6-m-cy) nie odzwierciedla ostatnich zmian. Wykonawca może nawet nie mieć możliwości przedstawienia KRS-u ze zmianami składu reprezentacji. Co wtedy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z tym KRS-em to nie tak szybko. Czasami ważny KRS (ważny 6-m-cy) nie odzwierciedla ostatnich zmian. Wykonawca może nawet nie mieć możliwości przedstawienia KRS-u ze zmianami składu reprezentacji. Co wtedy?
Odniosłem się do tego, że chciałabyć żądać KRS-u, aby sprawdzić zasady reprezentacji.
Co do dalszej wypowiedzi, to ok!
Odniosłem się do tego, że chciałabyć żądać KRS-u, aby sprawdzić zasady reprezentacji.
Nie oczywiście -Nie żądam wyłącznie KRSu. Aby sprawdzić prawidłowe umocowanie możemy to odczytac np. z KRS-u, z innego dokumentu np. powołującego prokurenta, czy też zupełnie innego pełnomocnictwa rodzajowego
Może niejasno się wyraziłam
Jeśli wraz z ofertą złożono KRS i z niego wynika, że nie podlega wykluczeniu z art 24.1.2 (nie otwarto likwidacji, nie ogloszono upadłości.
Ale Z. zauważa, że osoba podpisująca oferta nie jest umocowanaCo robi Z.? Oczywiście zwraca się o uzupełnienie pełnomocnictwa. Na wezwanie znowu otrzymujemy KRS, który nie potwierdza dalej UMOCOWANIA- czyli odrzucenie
KRS można żądać jedynie w celu wskazania braku podstaw do wykluczenia - co również jest w rozporządzeniu w sprawie dok. art.2.1.2
z niego dodatkowo mamy inf. o umocowaniu,
jeśli żadasz pełnomocnictwa to dalej mowa o pełnomocnictwie a nie krs-e,
coś dużo namieszane i podtrzymuszej dwie kwestie:
- brak pełnomocnictwa = odrzucenie,
- brak krs - wykluczenie - który według ustawy pzp pokazuje czy nie podlega wykluczeniu z art 24.1.2
Apollo napisał/a:doris233 napisał/a:Jeżeli zwracaliśmy sie do wykonawcy o uzupełnienie KRS aby sprawdzić czy ofertę podpisała osoba uprawniona i KRS nie został uzupęłniony to odrzucenie
Ciekawa teoria, tyle że niezgodna z prawem - polecam wnikliwą analizę art. 24.1.2.
Ależ ja nie mówię w tym przypadku o sprawdzaniu czy wykonawca jest w likwidacji czy upadłości czyli art 24.1.2. Cały czas badamy KRS jako umocowanie do złożenia oferty
a jeśli krs jest ok pod względem art. 24.1.2 to nie możesz jeszcze raz wezwać o uzupełnienie krs tylko z powodu umocowania i dlatego trzeba te dwie kwestie rozróżnić.
Nie jasno napisałam miało byc , że zwracamy się uzupełnienie pełnomocnictwa- umocowania, a nie KRS
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc