1

Temat: warunek udziału w postępowaniu

W siwz na realizację zadania - warsztaty z psychologii rozwoju osobowego postawiliśmy nastepujący warunek udziału - dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - Zamawiajacy żądał, aby kadra dydaktyczna prowadząca warsztaty z psychologii rozwoju osobowego posiadała wykształcenie wyższe magistersie z zakresu psychologii oraz przygotowanie pedagogiczne do prowadzenia zajęć. Na potwierdzenie powyższego wykonawca miał przedstawić wykaz osób zgodnie z rozporządzeniem
Z przedstawionego wykazu wynika, że osoba posiada wykształcenie wyższe magistersie z zakresu psychologii, brak jednak informacji o posiadaniu przygotowania pedagogicznego. Czy jako posiadanie przygotowania pedagogicznego mogę uznać kilkunastoletnią pracę jako wykładowca oraz pracę nauczyciela w szkole, czy powinnam wezwać wykonawce do uzupełnienia wykazu o informacje o posiadaniu przygotowania pedagogicznego.

2

Odp: warunek udziału w postępowaniu

mania napisał/a:

Czy jako posiadanie przygotowania pedagogicznego mogę uznać kilkunastoletnią pracę jako wykładowca oraz pracę nauczyciela w szkole, .

Uważam że tak.

3

Wg mnie również tak.
Nie wymagane były inne dokumenty a z tego doświadczenia można wywnioskować że posiada uprawnienia pedagogiczne

4

czyli nie musi być sam zapis o posiadaniu przygotowania pedagogicznego .....

5

Jak wynika z treści to po co się czepiać.

6

czyli jesli dana osoba jest wykładowcą prowadzącym warsztaty, szklenia itp to nalezy uznać że posiada uprawnienia pedagogiczne

7

No raczej jak prowadzi to musi je posiadać.

8

To że ktoś praktykuje wcale nie jest dowodem, że formalności są dopełnione.

Teraz przykład: jeśli ktoś kieruje samochodem wcale nie jest dowodem, że ma prawo jazdy. Źle mówię??? To zapytajcie Policję.

9

no i właśnie nie wiem co zrobić z tym przygotowaniem pedagogicznym, ale jeśli ktoś jest nauczycielem w szkole to myślę że musi posiadać to przygotowanie, bardziej zastanawia mnie prowadzenie szkoleń  i warsztatów  doradztwa

10

Jest jeszcze coś takiego jak wyjaśnienia.

11

No właśnie wezwij do złożenia wyjaśnień to będzie chyba najlepsze rozwiązanie jeśli masz wątpliwości