1

Temat: zobowiązanie podmiotu

Wykonawca w ofercie zaznaczył, że bedzie dysponował osobami wskazanymi w ofercie , a na potwierdzenie załączył zobowiazania tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów - wykonawca złożył kserokopie tych dokumentów potwierdzone przez siebie za zgodność z oryginałem, czy nie powinien złożyć orygigałów tych zobowiązań? Czy powinnam wezwać go do uzpełnień.....

2

Odp: zobowiązanie podmiotu

Powinny być oryginały wezwij do uzupełnienia. Podejrzewam, że nie zdążyli dostać oryginałów dlatego też dali kopie licząc na wezwanie do uzupełnień z waszej strony.

3

Na dwoje babka wróżyła, wyroki są w obie strony.

4

Wyroki w dwie strony ale popieram ania_guleja nie zawsze da się dostarczyć oryginały przed terminem składania oferty.
Wezwać i mieć pewność.

5

Moim zdaniem da się to wybronić w obie strony.

6

mania napisał/a:

Wykonawca w ofercie zaznaczył, że bedzie dysponował osobami wskazanymi w ofercie , a na potwierdzenie załączył zobowiazania tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów - wykonawca złożył kserokopie tych dokumentów potwierdzone przez siebie za zgodność z oryginałem, czy nie powinien złożyć orygigałów tych zobowiązań? Czy powinnam wezwać go do uzpełnień.....

Może teraz jeszcze się da wybronić ale ja jestem za oryginałem i zawsze wymagam.

7

Ale wyroki są zmienne, a to ważne w ZP.

8

nina napisał/a:

Może teraz jeszcze się da wybronić ale ja jestem za oryginałem i zawsze wymagam.

Ok a co w przypadku jak w poście pierwszym wzywasz czy odrzucasz?