Temat: przedłużenie terminu związania oferta i problem z przedłużenie wadium
Witam,
mam ogromną prośbę o pomoc.
Znalazłam się w następującej sytuacji: jak Zamawiający w terminie na trzy dni przed upływem terminu związania ofertą wysłałam do Wykonawców wniosek o przedłużenie terminu o 60 dni (do 13 października) oraz o przedłużenie wadium na dodatkowy okres. Jeden z Wykonawców odpowiedział w terminie, że zgadza się na przedłużenie terminu związania ofertą, natomiast w związku z okresem urlopowym, prosi o przedłużenie czasu na dostarczenie dodatkowego wadium do wtorku (16.08). Uważam, że nie bez znaczenia jest fakt, iż ten Wykonawca od początku do oferty załączył wadium ważne przez dwa miesiące 15 lipca - 13 września, zatem w tej chwili wadium cały czas jest ważne, natomiast wadium na "brakujący" miesiąc zostałoby dostarczone do siedziby Zamawiającego 16.08 (czyli w kolejny dzień roboczy po upływie terminu dostarczenia odpowiedzi na nasz wniosek).
Nie ukrywam, że bardzo zależy nam na tym Wykonawcy - zaoferował najniższą cenę i to jego oferta zostałaby do 13. października wybrana jako najkorzystniejsza, jednak czy takie postępowanie zgodne jest z PZP?
Będę wdzięczna za porady ze strony bardziej doświadczonych w tej materii;)