Temat: kiedy podpisac umowę
Ogłoszono postępowanie przetargowe z podziałem na dwie części z możliwością składania ofert częściowych. Następnie wysłalismy do wykonawców zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, wykonawcach wykluczonych, ofertach odrzuconych e-mailem i listownie. W I części przedmiotu zamówienia wykluczono wykonawcę. W II części przedmiotu zamówienia nie odrzucono, ani nie wykluczono nikogo. Chciałabym podpisac umowy jak najszybciej.
Czy w części I postępowania mogę podpisac umowę po upływie 5 dni, jeśli wykonawcy e-mailem nie potwierdzili, ze otrzymali zawiadomienia, jedynie mam informację z poczty, że na komputerze wykonawcy wyświetlono wiadomość.
Czy w części II przedmiotu zamówienia mogę podpisac umowę po upływie 5 dni, jeśli wykonawcy e-mailem nie potwierdzili, ze otrzymali zawiadomienia, jedynie mam informację z poczty, że na komputerze wykonawcy wyświetlono wiadomość.
Jesli otrzymam zwrotkę, że wykonawca otrzymał listownie pismo, to czy moge podpisac umowę wcześniej, jeśli informacja była wysłana e-mailem, bez potwierdzenia faktu otrzymania?