1

Temat: brak umowy

Wykonawca nie dołączył do oferty "podpisanego i uzupełnionego wzoru umowy". Wraz z SIWZ przekazałem załćżniki Nr 1 to Formularz ofertowy (którego część stanowił wzór umowy) załąćznik nr 2 Harmonogram.
A tutaj taki numer!!
nieaktualne zaświadczenie z ewidencji, brak jescze kilku dokumentów i ten wzór umowy.
Rozumiem, że mogę żądać uzupełnienia w/w dokumentów, ale wzór umowy, tymbardziej że podpisał oświadczenie "o gotowości zawarcia umowy z zamawiającym na zasadach uzupełnionego wzoru umowy"

co dalej?

2

Odp: brak umowy

Jeżeli podpisał oświadczenie o gotowości zawrcia umowy, tzn. że zna jej treść i nie musi podpisywać wzoru umowy.
Najlepiej, to w formularzu ofertowym dać formułkę typu: "Niniejszym akceptujemy postanowienia zawarte w ?Projekcie umowy? stanowiącym Załącznik Nr ... do SIWZ i w przypadku wyboru naszej oferty zobowiązujemy się do zawarcia umowy na warunkach przedstawionych w projekcie umowy, w miejscu i terminie określonym przez zamawiającego". Po co ma załączać do oferty podpisany projekt?

3

A dane do umowy bierzesz z formularza ofertowego.
Musisz go wezwać do uzupełnienia brakujących dokumentów (oprócz podpisanego wzoru umowy).

4

niema okreslonych terminów na uzupełnienie dokumentów, trochę mi się spieszy jaki byś mi radził realny i najkrótszy?

5

Jeżeli masz jeszcze trochę czasu do upływu terminu związania ofertą...sam musisz uznać jaki termin bedzie dobry i realny. Musisz dać taki termin, aby wykonawca był w stanie uzupełnić w terminie te dokumenty. Wyslij pismo na fax, potwierdź telefonicznie czy fax dotarł (nazwisko osoby odbierającej) i wyślij pocztą. Czasem nawet 7 dni wystarczy.