1

Temat: zakup z problemami

Mam kolejny problem do rozwiązania:

kupuje urządzenie do drukowania map czyli ploter, ktory kosztuje kupe kasy
i tak sobie mysle ... wybralem producenta i opisze go w siwz'ie ale ...
np. wygra firma "x" spośród "y" "z" ktora nie ma pojecia o instalacji na serwerze danego oprogramowania bo to jest jakies sieciowe /ja sie na tym nie znam/ ale jak rozmaiwalem z przedstawicielstwem w polsce powiedziano mi, ze dany dostswca dostanie rabat do odsprzedaży. Problem jest taki ze jak kupie ploter u producenta to zainstaluje mi w ramach zakupu a jak bedzie musial na tym stracic i dac rabat do odsprzedaży wtedy taka instalacja będzie mnie kosztowała 2500 zł sad

Jak to rozwiązać teraz?
Czy w SIWZ moge wpisać ze instalacji moze dokonac tylko ten producent tzn. dac zapis ze wymagam aby instalator przedstawil mi referencje ze instalował takie oprogramowanie w przeciagu 3 lat w ilości jakiejś tam?

bo szczerze mowiac jak mi przyjdzie ktos kto nie ma pojecia a bedzie eksperymentował to tylko strace czas, pieniadze i moze jeszcze cos popsuc sad

jak moge zapisać aby jakis pierwszy z brzegu "informatyk" ze sklerpu mi tego nie instalował smile jest jakis sposob na takich domorosłyvch fachowców?

dziekuje za uwage smile

pozdrawiam
Adam

2

Odp: zakup z problemami

andy29 napisał/a:

Czy w SIWZ moge wpisać ze instalacji moze dokonac tylko ten producent tzn. dac zapis ze wymagam aby instalator przedstawil mi referencje ze instalował takie oprogramowanie w przeciagu 3 lat w ilości jakiejś tam?

bo szczerze mowiac jak mi przyjdzie ktos kto nie ma pojecia a bedzie eksperymentował to tylko strace czas, pieniadze i moze jeszcze cos popsuc sad

jak moge zapisać aby jakis pierwszy z brzegu "informatyk" ze sklerpu mi tego nie instalował smile jest jakis sposob na takich domorosłyvch fachowców?

Nie radzę stawiać takiego warunku udziału bo to grozi unieważnieniem postępowania.
Lepiej wpisać do umowy surowe kary za fuszerke, wziac maksymalne wadium i zabezpieczenie.