Temat: omyłka
Ofernet w formularzu oferty zamiast sześćset napisał "szejset:, poprawić to jako oczywistą omyłkę pisarską?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ofernet w formularzu oferty zamiast sześćset napisał "szejset:, poprawić to jako oczywistą omyłkę pisarską?
A po co?
A po co?
Bo się pisze - sześćset -
a może czysta i sześć set ... ;-)
Mam wątpliwości czy błąd ortograficzny jest oczywistą omyłką pisarską. Jak widać nie dla każdego zasady ortografii są oczywiste.
oczywiście że omyłka pisarska. A te sześć set to po pracy może?
Pisarska, pisarska, nie ma się nad czym zastanawiać.
Znaczenie to samo po co poprawiać
....bo ustawa tak nakazuje.
Myślę, że cała dyskusja jest zbędnym biciem piany. Gdyby miała to być jedyna sprawa w jakiej pisałbym do wykonawcy to bym sobie darował. Jeśli z innych względów musiałbym napisać, to przy okazji bym poprawił. Wg mnie poprawione czy nie, błędu nie będzie.
pewnie, że nie poprawianie błędów ortograficznych zostawmy polonistom. No chyba, że jak pisze Hrabal przy okazji.
to ja się podłącze z pytaniem: w formularzu ofertowym poprawnie wpisana cała suma, słownie tez. w tabeli z wyszczególnieniem pozycji, w podsumowaniu RAZEM jest błąd - wg mnie pisarski, ale czy na pewno? suma końcowa poprawna 56270, błędna w tabeli 26270. poprawiać jako rachunkowa czy pisarska?
Jak dla mnie to pisarska.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc