1

Temat: autoryzacja systemu na wykonanie robót elewacyjnych

roboty budowlane:
czy moge żądać dokumentu potwierdzającego ze wykonawca posiada autoryzację systemu na wykonanie robót elewacyjnych

jako dokument potwierdzający, że oferowane roboty budowlane odpowiadają wymaganiom  okreslonym przez zamawiającego

2

Odp: autoryzacja systemu na wykonanie robót elewacyjnych

a w czym ma ten dokument pomóc ?

3

Hmmm...
No tak, praktycznie niewiele pomoże, jednak żądać w zasadzie można, konkretnego zakazu nie ma.

4

słyszałam, że gwarancja na elewacje jest pewniejsza.
tylko problem w tym czy moze żadać jako dokument potwierdzający, że oferowane roboty budowlane odpowiadają wymaganiom  okreslonym przez zamawiającego?
co prawda przeglądając przetargi nie spotkałam sie nigby z takim wymogiem i stad te watpliwosci

5

Ja osobiście mam wątpliwości czy ten dokument jest niezbędny i konieczny do wyłonienia wykonawcy. No ale ........ .Jak macie argumenty za hmm ale jakie.....?

6

Ja też mam drobne wątpliwości czy konieczny, jednak osobiście potencjalnie bardziej bym cenił wykonawcę dysponującego autoryzacją niż bez żadnej.

7

ale sam dokument miessci sie w katalogu dokumentów potwierdzających, że oferowane roboty budowlane odpowiadają wymaganiom  okreslonym przez zamawiającego
jak myslicie???

8

Mam wątpliwości a co za tym idzie nadzieję, że nie jest zamówienie dofinansowywane  z UE.