Temat: skan polisy
Czy znać skan polisy? Jeden oferent dołączył skan a drugi skan z pieczątką "za zgodność z oryginałem" polisy. Uznac czy wezwać na pods. art. 26 ust. 3?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy znać skan polisy? Jeden oferent dołączył skan a drugi skan z pieczątką "za zgodność z oryginałem" polisy. Uznac czy wezwać na pods. art. 26 ust. 3?
A czy skan jest potwierdzony "za zgodność", skoro nie, to do uzupełnienia, to oczywiste.
Ale czy skan jest kopia dokumentu? Przecież tylko kopia może być w ten sposób potwierdzona. Może jakieś publikacje na ten temat ktoś zna, bym była wdzięczna...
Ale czy skan jest kopia dokumentu? Przecież tylko kopia może być w ten sposób potwierdzona. Może jakieś publikacje na ten temat ktoś zna, bym była wdzięczna...
A czym według ciebie jest skan? jak nie kopią.
Teraz wiem, że jest skan jst kopią. Znalazłam, że kopią jest m. in. wydruk dokumentu zeskanowanego ...
Jeszcze jedno pytanie, jeśli chodzi o polisę: Wykonawca przedsatwił polisę, w którejokres ubezpieczenia trawa od 28.12.2011 do 27.12.2012 roku. W polisie zaznaczony jest termin zapłaty składki na 27.12.2011, sposób, przelew. Wykonawca nie dołączył potwiedzenia zapłaty tej składki. Polisa jest opłacona cz też nie?
Wezwij, przechodziłem już dokładnie przez coś takiego (postępowanie dofinansowane z UE), moim zdaniem I rata wystarczy natomiast jeżeli złożono polisę z której wynika że opłacona powinna zostać w międzyczasie II to tak być musi, nie wiesz czy wykonawca ma pełną ochronę.
1) Wezwij ...
2) jeżeli złożono polisę z której wynika że opłacona powinna zostać w międzyczasie II to tak być musi,
3) nie wiesz czy wykonawca ma pełną ochronę.
3) BŁĄD. Tzn. błąd, jeśli chodzi o warunki udziału, nie muszę tłumaczyć.
2) niekoniecznie musi, dlatego należy sprawdzić
1) właśnie tak.
Jeszcze jedno pytanie, jeśli chodzi o polisę: Wykonawca przedsatwił polisę, w którejokres ubezpieczenia trawa od 28.12.2011 do 27.12.2012 roku. W polisie zaznaczony jest termin zapłaty składki na 27.12.2011, sposób, przelew. Wykonawca nie dołączył potwiedzenia zapłaty tej składki. Polisa jest opłacona cz też nie?
Dobrze rozumiem: termin zapłaty upływa przed rozpoczęciem ochrony ubezpieczniowej?
Tak
No więc wszystko jasne, ma być opłacona.
Jak Marcel.
Mirek, jak już jest dyskusja, jak się zapatrujesz na II ratę polisy, np. wykonawca składa polisę z której wynika że miał opłacić drugą ratę, dowodu nie załączył?, I rata opłacona oczywiście.
Czy w moim przypadku ww. mozna powolać się na wyrok KIO/200/01 z dnia 11.02.2011 r.?
Do wyjaśnienia/ uzupełnienia
A co w stytuacji, kiedy umowa ubezp. obowiązuje od 22.02.2012 do 21.02.2013 roku, a I rata płatna do 22.02.2012 roku?
A co w stytuacji, kiedy umowa ubezp. obowiązuje od 22.02.2012 do 21.02.2013 roku, a I rata płatna do 22.02.2012 roku?
Kiedy termin składania ofert?
Czy w moim przypadku ww. mozna powolać się na wyrok KIO/200/01 z dnia 11.02.2011 r.?
Czy sygnatura jest ok?
termin składania ofert upłynął 11.04.2012 r. . To teraz pytanie wzywać do upełnienia z 26 ust. 3 czy do wyjaśnień z 26 ust. 4. Znalazłam informację o wyniku kontroli uprzedniej UZP z dnia 14.01.2011r., w której zaleca się tylko występować o wyjaśnienia?
Czy wyjaśnienia będą pomocne w tym wypadku, nie sądzę.
to jaka sygn by była pomocna?
A dowód opłacenia jest?, może w samej polisie pisze że rata została opłacona?
Nie ma oczywiście, są tylko podane terminy spłaty rat. A I rata płatna do 22.02.2012 r.
Jeszcze mam jden przypadek: otóż okres ubezpieczenia od 03.04.2012 do 04.02.2013. Spłata przelewem jednorazowo do 13.04.2012, dowodu wpłaty nie dołączył....
Do uzupełnienia!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc