1

Temat: Unieważnienie postepowania.

Przetarg nieograniczony pow. progów unijnych na dostawy. Wpłynęły 3 oferty, wszystkie prawidłowe ale znacznie przewyższające kwotę jaką przeznaczyliśmy na to zadanie. Moje pytanie dot. dalszego postepowania. Unieważniam przetarg na podst. art. 93. 1 pkt. 4. Czy do wszystkich Wykonawców mam wysyłać osobne zawiadomienie o unieważnieniu z wyliczaniem punktacji czy tylko zamieszczam na stronie internetowej i tablicy ???

2

Odp: Unieważnienie postepowania.

Oferty warto sprawdzić, może są omyłki i jakaś oferta zmieści się w zakładanej kwocie!

3

Nie wiem po co komu wiedza o punktach, gdy nie ma postępowania i nie można nic z nimi uczynić.
Zalecenie Marcela też wydaje się przesadne.
Moim zdaniem w tym przypadku: unieważnić i obowiązkowo wysłać zawiadomienie do każdego, kto złożył ofertę, a dodatkowo warto na stronę internetową i na tablicę - choćby na parę dni.

4

Nic nie przesadzone, sprawdzić trzeba, przynajmniej ceny i sposoby ich obliczenia.

5

marta566 napisał/a:

Przetarg nieograniczony pow. progów unijnych na dostawy. Wpłynęły 3 oferty, wszystkie prawidłowe ale znacznie przewyższające kwotę jaką przeznaczyliśmy na to zadanie. Moje pytanie dot. dalszego postepowania. Unieważniam przetarg na podst. art. 93. 1 pkt. 4. Czy do wszystkich Wykonawców mam wysyłać osobne zawiadomienie o unieważnieniu z wyliczaniem punktacji czy tylko zamieszczam na stronie internetowej i tablicy ???

Unieważnić, zawiadomić wszystkich wykonawców bez punktacji - na stronie i tablicy nie ma obowiązku (no i słusznie bo po co?!?)

6

hubal napisał/a:

Zalecenie Marcela też wydaje się przesadne.

Co do tego zgoda. Hubal nie sądzisz, że Marcel się zrobił jakiś taki "paranoik" smile

7

Bez zbadania i oceny oferty nie dowiesz się, czy nie ma w niej omyłki rachunkowej, która "wyciągnęłaby" cenę oferty do akceptowalnego poziomu, czyż nie ma w tym prawdy smile ?

8

Marcel czytaj: "Wpłynęły 3 oferty, wszystkie prawidłowe".

9

Poza pytaniem w poście, sprawdzasz oferty przekraczające kwoty czy nie?

10

MIRAS napisał/a:

Hubal nie sądzisz, że Marcel się zrobił jakiś taki "paranoik" smile

Zrobił się??? Ja zawsze miałem wrażenie, że niejako ?strzela? bez namysłu smile , a nawet kiedyś już zgłaszałem takie sugestie na forum.

11

Marcel napisał/a:

Poza pytaniem w poście, sprawdzasz oferty przekraczające kwoty czy nie?

O ile jest coś do sprawdzenia pod względem rachunkowym - to jak najbardziej TAK. Z powodów, o których pisałeś wyżej.

12

Czyli tak, sprawdzasz, w jednej ofercie jest błąd, punktujesz ofertę czy nie?
1. Po sprawdzeniu i korekcie błędu mieści się w kwocie a więc punktujsz, pozostałe są ok i nie mieszczą się, czy wówczas dwie pozostałe punktujesz?
2. Wszystkie zawierają błędy, lecz pomimo poprawy nadal się nie mieszczą, punktujesz i dokonujesz poprawek?

13

1. Tak
2. Nie

14

To, ok.

15

Panowie dziękuję bardzo za odpowiedzi  i życzę miłego weekendu.