1

Temat: rozstrzygnięcie przetargu w częściach, co z pozostałymi

Witam, mam do Was pytanie.

W sytuacji, gdy przeprowadziłam przetarg nieograniczony w cześciach (zamówienie powyżej 14 tysi), ale nie na wszystkie cześci zostały złozone oferty. Czy mimo to mam nadal stosować ustawe do tych części które nie zostały rozstzrygnięte czy wystarczy już przeprowadzic postępowanie w trybie poniżej 14 tysi, czyli zapytania ofertowe? a może dokonać zamówienia w trybie zapytania o cenę?

Z góry dziekuję za wszelką pomoc:)

2

Odp: rozstrzygnięcie przetargu w częściach, co z pozostałymi

Części nie rozstrzygnięte jeżeli nie przekraczają 14 000 euro, to Pzp stosować nie trzeba i wówczas poza ustawa.

3

Moim zdaniem: stosownie do wartości zamówienia obejmującej WSZYSTKIE pozostające.

4

Oczywiście że tak.

5

hubal napisał/a:

Moim zdaniem: stosownie do wartości zamówienia obejmującej WSZYSTKIE pozostające.

Jak najbardziej.

6

A co z podziałem zamówienia na części ?
Przecież było od samego początku wiadomo jakie części wchodziły w skład zamówienia.Nie jest to coś nowego, dodatkowego, czego nie było w pierwotnym postępowaniu, powstało nagle, nie było w planie zamówień publicznych.
Przyznam, że ja zrobiłbym w oparciu o ustawę Pzp. Ale może się mylę ? Podajcie proszę jakieś orzecznictwo.

7

Postępowanie podzielone na części czy postępowanie z możliwością składania ofert częściowych?

8

orchidea napisał/a:

Witam, mam do Was pytanie.

W sytuacji, gdy przeprowadziłam przetarg nieograniczony w cześciach (zamówienie powyżej 14 tysi), ale nie na wszystkie cześci zostały złozone oferty. Czy mimo to mam nadal stosować ustawe do tych części które nie zostały rozstzrygnięte czy wystarczy już przeprowadzic postępowanie w trybie poniżej 14 tysi, czyli zapytania ofertowe? a może dokonać zamówienia w trybie zapytania o cenę?

Z góry dziekuję za wszelką pomoc:)

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=8574