1

Temat: ponowny wybór?

Zamawiający wybrał najkorzystniejszą ofertę, zawiadomił wykonawców, umowa jeszcze nie podpisana. Dopiero teraz Z zauważył, że wybrany (najtańszy) wykonawca zmienił sobie termin wykonania; w formularzu oferty w siwz było 15.06, w jego ofercie jest 31.06.
Zaproponowałem powtórzenie czynności oceny ofert, poprawienie tej daty jako omyłki z art. 87.2.3 i zawiadomienie wykonawcy, który się zgodzi albo nie, oraz ponowny wybór. Czy tak będzie OK?

2 (edytowany przez Marcel 2012-04-24 09:23:07)

Odp: ponowny wybór?

Tak, trzeba poprawić błąd wcześniej niezauważony.

3

Ale czy to można uznać za inną omyłkę? Z wpisał datę 15.06 również w formularzu oferty, W nie miał zostawionego miejsca na określenie terminu, miał przyjąć go jako obowiązujący.
A w ogóle to czerwiec ma 30 dni smile

4 (edytowany przez lzmiuw 2012-04-25 05:39:59)

Wykonawca wyraża zgodę, wiec jego oferta wciąż jest najkorzystniejsza.
Czy mimo to muszę ponownie dokonywać wyboru i informować zgodnie z art. 92, łącznie z informacją o wykonawcach wykluczonych itd. ?  Bo przecież nic się nie zmienia, wybieramy tę samą ofertę, jest ta sama punktacja, uzasadnienie wykluczeń itp.
Czy waszym zdaniem dopuszczalne byłoby pismo o treści mnie j więcej:  Z powtórzył czynności oceny ofert, poprawił omyłkę, dokonał wyboru wykonawcy X. Punktacja przyznana ofertom, informacja o wykonawcach wykluczonych i ofertach odrzuconych - jak w piśmie z dnia .... Umowa może być zawarta po upływie 5 dni od przesłania niniejszego zawiadomienia"

5

ktoś pomoże smile ?

6

Może ja: obie formy  wydają się równie sensowne.