1

Temat: wpłynięcie wadium

Otwarcie ofert odbyło się w dniu dzisiejszym, w ofercie mam potwierdzenie przelania wadium na rachunek bankowy w dniu dzisiejszym, na moim rachunku na godzine składania ofert nie było pieniędzy lecz jest powierdzenie przelania, czy należy to uznać?

2

Odp: wpłynięcie wadium

Nie. Weź z księgowości potwierdzenie wpływu wadium. Decydować będzie data uznania Waszego rachunku. W tym wypadku pewnie będzie to po upływie terminu składania ofert. Wtedy wykonawca do wykluczenia.

3

j.w.
Liczy się godzina wpływu na konto Zam.

4

a możesz mi podać jakieś orzeczenie czy jakiś przepis co o tym mówi?

5

kio/uzp 1601/09

6

kio 1633/10

7

Tutaj sprawa, jasna wystarczy poszukać, a orzeczenia się znajdą.

8

w wyłonieniu wykonawcy piszę że wykluczam wykonawcę który nie wniósł wadium do upływu terminu składania ofert na podstawie art. 24 ust. 2 pkt. 2, a czy mam również napisać że ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą?

9

Napisz, napisz, nic się nie stanie.

10

ok, ale jak mam wszystkie oferty i pisze przy każdym cenę i punkty to w tym wykluczonym napisać : oferta odrzucona, czy wykonawca został wykluczony z postępowania, bo nie pisze przy nim ceny i pkt

11

Eliza09 napisał/a:

ok, ale jak mam wszystkie oferty i pisze przy każdym cenę i punkty to w tym wykluczonym napisać : oferta odrzucona, czy wykonawca został wykluczony z postępowania, bo nie pisze przy nim ceny i pkt

piszesz np.:

wykluczony