1

Temat: Umowa-zlecenie

PN na roboty budowlane.
Wykonawca musi dysponować określonymi osobami, którymi zamierza zrealizować zadanie.
Wykonawca wykazuje posiadanie tych osób w taki sposób, że:
pierwszą osoba jest jego pracownikiem,
drugą osobą będzie dysponował na podstawie zobowiazania (wg art. 26 ust. 2b uPzP) - wykonawca załącza te zobowiązanie,
trzecia osoba - na podstawie umowy - zlecenia.
PYTANIE: czy odnośnie tej ostatniej osoby wykonawca musi dołączyć zobowiązanie tej osoby (zgodnie z art. 26 ust. 2b) ?

2

Odp: Umowa-zlecenie

Jak umowa zlecenia to jest ok, i zobowiązania być nie musi.

3

Dziękuję. Mam jeszcze jedno szybkie pytanie:
Czy w odniesieniu do żądania od wykonawców ,,aktualnego odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych'' osoba fizyczna składa tylko te ostatnie oświadczenie?
Czy mam od niej żądać wpisu do rejestru?

4

No jak oświadczenie przecież, jakiego chcesz wpisu?

5

Żądałem w SIWZ, aby osoba fiz. złożyła oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Bardzo często jest tak, że prócz tego oświadczenie osoby fizyczne składają wydruki z CEiDG.
Rozumiem, że przy badaniu  ofert złożonych przez osoby fiz. (które złożyły ww. oświadczenie) wogóle nie obchodzi mnie wydruk z CEiDG. tak?

6

Tak, CEiDG jest dla Ciebie nieistotny.

7 (edytowany przez darioberni 2012-05-07 12:30:16)

No i właśnie o to mi chodzi smile
Dziękuję. Pozdrawiam.