26 (edytowany przez nina 2012-05-07 19:37:19)

Odp: unieważniona cześć - czy łącznie czy odrębnie

kwotą się nie martw bo postępujesz zgodnie z PZP. Rozstrzygasz przetarg z dwiema częściami a dla pozostałej stosujesz regulamin wew. Na nic nie czekaj tylko wybieraj i realizuj smile

27

Ok, dzieki smile

28

Problem z paragrafem jest taki, że to nie jest paragraf tylko na szafy ale i na inne przedmioty.
W/g mnie do momentu w którym nie określisz przeznaczenia tych środków na konkretny cel nie możesz mówić że planujesz zakup szaf za 100000 bo tyle masz na paragrafie pieniędzy.
Dlatego dobrze prowadzić plany na zakupy do 14 tys bo wtedy jasne ze nadwyżka na paragrafie nie może być identyfikowana z planowanym zakupem szaf na całą kwotę.
(nie przesadziłem z tym planem do 14 tys ? smile )

29

Mam podobną sytuację. PN na dostawy chemii gospodarczej+profesjonalnej. Rozstrzygnięte, umowa podpisana, realizacja w toku. Po kilku miesiącach firma upada. Potrzeby zamawiającego jednoznacznie wskazują, że bez tych dostaw firma nie poradzi sobie, ale rzecz ma miejsce przed końcem roku, więc zamawiający robi dostawy w trybie do 14 tys. ?. Zarzut kontrolerów: skoro pierwsze było PN kolejny zakup powinien być w jednym z trybów poza PN, PO, ale z pewnością nie do 14 tys.?.

30

To jakieś bzdury, skoro część zamówienia nie została zrealizowana i szacunek tej części wyszedł do 14 000 euro to wiadoma sprawa.

31

Katiqq napisał/a:

Mam podobną sytuację. PN na dostawy chemii gospodarczej+profesjonalnej. Rozstrzygnięte, umowa podpisana, realizacja w toku. Po kilku miesiącach firma upada. Potrzeby zamawiającego jednoznacznie wskazują, że bez tych dostaw firma nie poradzi sobie, ale rzecz ma miejsce przed końcem roku, więc zamawiający robi dostawy w trybie do 14 tys. ?. Zarzut kontrolerów: skoro pierwsze było PN kolejny zakup powinien być w jednym z trybów poza PN, PO, ale z pewnością nie do 14 tys.?.

najłatwiej postawić zarzuty bo oni się boją i czekają, aż ty im napiszesz uzasadnienie twoich poczynać.