26

Odp: Ręce mi opadły po kontroli...Zarzut naruszenia art. 38 ust. 2 PZP

Jak wspominał MIRAS po drodze jest p.1. Ja bym uwzględnił to i napisał, że ustawa w p.1 wyraźnie sugeruje (nakazuje?), by UDZIELIĆ wyjaśnień, domyślnie pytającemu wykonawcy, a nie jakoby przekazać (wszystkim) przez UDOSTĘPNIENIE w określonym miejscu.

27

A gdzież by to dopisać?

28

Trudno mi palcem wskazywać i wyręczać autora, gdy nie wie gdzie, to najlepiej na końcu, w odrębnym akapicie.

29

To właśnie ,to są interpretacje i rozumowanie danego przepisu raz wiatr w jedną stronę raz w drugą, czytelnych przepisów to my się chyba nie doczekamy.

30

Wysłałem w takie formie jakiej zacytowałem, bez wskazania art. 38 ust. 1 PZP...Bo może to być zbyt skomplikowane dla Kontrolującego....:p
Co do opinii Marcela i "czytelnych przepisów" - też bym tak chciał:)

31

to u Ciebie Tadeusz nie czepiali się kropek i przecinków - bo u mnie tak i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. u nas udało się wybrnąć nawet z błędów, które obejmował taryfikator. trudno żeby ich nie było jak kontrolowali ten sam przetarg przynajmniej 3 razy - praktycznie po każdej nowelizacji bo przychodziły nowe listy sprawdzające. w okresie w którm przetarg był ogłoszony był wykonany prawidłowo nawet dla nich, ale po 3 latach już nie i korekta. ja nie wiem kto to wymyśla i mi też już parę razy opadły ręce.

32

Po prostu masakra i żenada !

33

Gloria victis:-)
Organ Kontrolujący dokonał ponownej oceny postępowania i uznał odwołanie za zasadne !!! smile

34

Gratulacje!

35

popieraw wszystkich
to jest wkurzające
ja w tym odwołaniu zaakcentowałabym że nie naruszy art. 38.2 gdyż wysłał tym którzy pobrali siwz (jezeli pobrali od Z.) i umieścił na stronie  wiec wskazana podstawa prawna naruszenia nie może mieć zastosowania -
a ustosunkowując się do treści wskazać że odpowiedzi pytającemu Z. był zobowiazany dzielić na podst. 38.1
w przypadku jeżeli Kontrola uważa że został naruszony przepis ustawy to proszę go wskazać

36

Witam, PN na RB ponzej porgów. mam przygotować dokumenty do kontroli z urzedu wojewódzkego. ale zapisy zawarte w umowie o dofinasowanie są troche mało precyzyjne,
nalezy przygotować:
-" komplet dokumentów przetargowcyh przygotowanych i ogłoszonych przez Zamawiającego, w tym ogłsozenia"
(rozumiem ze SIWZ, Załaczniki ogłoszenie o zam, ewentualnie o zmianie ogłoszenia i o udzieleniu zamówienia)
- kompletną dokumentację z przebiegu prac komisji przetargowej,
( ja mam tylko jeden protokół z posiedzenia komisji przetarogwej, czy wezwania do uzupełnienia nalezy tez przygotować??)
- "kompletną dokumentację dotyczącą powołąnia komisji przetargowej, jej skład i zasad pracy"
( rozumiem ze dok powołąnia komisji, regulamin pracy komisji)
-" kompletną ofertę wybranego wykonawcy wraz z umową zawartą z wybranym wykonawcą"
(rozumiem j.w. ale czy np. aneks do wadium bo był wydłużany TZO też załaczyć ??)

37

Raczej daj co masz, ale jak masz dylemat wystarczy zadzwonić, wówczas doprecyzują telefonicznie.

38

Dzięki.

39

gerard.11 jakbyś miał problem z tymi dokumentami prześlij mi wiadomość na e-maila: kog1981@wp.pl postaram ci się pomóc.