1

Temat: Konsorcjum

Witam.

Postępowanie powyżej progów.

Oferta złożona przez Konsorcjum 2 firm.

a. W ofercie znajduje się kopia pełnomocnictwa dla lidera Konsorcjum (jedna z firm tworzących Konsorcjum- zaznaczone jest to również w formularzu ofertowym) - pełnomocnictwo potwierdzone za zgodność z oryginałem przez pełnomocnika.

b. W ofercie jest również w oryginale pełnomocnictwo udzielone przez  te dwie firmy tworzące Konsorcjum  jednej Pani XX  do występowania w ich imieniu w post. związanych z ubieganiem się o zam. publ. w ramach zawartej umowy Konsorcjum. Pełnomocnictwo dot. przedstawiania stanowiska mocodawców w spr. związanych z ubieganiem się o zam. publ.  przygotowania i podpisania oferty, składania odwołań, składania oświadczeń, koordynacji podejmowanych czynności, występowania Konsorcjum przed osobami trzecimi, do podpisywania umów w powyższym zakresie. Właśnie ta Pani XX potwierdziłą za zgodność pełnomocnictwo o którym mowa w pkt "a". Pani XX jest pracownikiem jednej z firm tworzących Konsorcjum.

c. Dodatkowo w ofercie jest potwierdzona kopia umowy Konsorcjum miedzy tymi dwiema firmami.
Paragraf 3 umowy: Wykonawcy zgodnie postanawiają, że sprawy Konsorcjum na zewnątrz będzie prowadził wspólnie powołany przez nich pełnomocnik, któremu udzielą stosownego pełnomocnictwa.

d. W ofercie są oświadczenia i dokumenty dotyczące każdej firmy potwierdzone przez Panią XX.

Czy wszystko jest okej? Jako lider kopią pełnomocnictwa wskazana jest jedna z firm, dodatkowo jest oryginalne pełnomocnictwo udzielone przez dwie firmy pani XX, i umowa Konsorcjum ....

Z góry dziękuję za rozjaśnienie sprawy. Nie zdarzają się nam oferty Konsorcjum.....

2

Odp: Konsorcjum

Według mnie wszystko jest w porządku.

3

Bitter napisał/a:

a. W ofercie znajduje się kopia pełnomocnictwa dla lidera konsorcjum (jedna z firm tworzących konsorcjum- zaznaczone jest to również w formularzu ofertowym) - pełnomocnictwo potwierdzone za zgodność z oryginałem przez pełnomocnika.

A czy to jest w porządku?

4

Pełnomocnictwo dla Pani XX to za mało?

5 (edytowany przez radas 2012-05-14 11:59:16)

Rzeczywiście, sprawdzilbym jeszcze kolejność dat na pełnomocnictwie (pełnomocnictwo dla lidera konsorcjum powinno zostać udzielone przed udzieleniem pełnomocnictwa dla tajemniczej pani XX). Szczerze mówiąc, to akurat tego pełnomocnictwa (dla lidera) bym się nie czepiał, bo nie ma istotnego znaczenia.

6

Skoro jest to ma być złożone w prawidłowy sposób, jak dla mnie jest wadliwe.

7

Marcel, oprócz pełnomocnictwa są jeszcze dwa niezależne dokumenty (uwierzytelnione kopie), z których wynika kto jest liderem konsorcjum (oferta i umowa konsorcjum), więc czy jest o co kopię kruszyć?

8

Może faktycznie nie warto, hmm.....  .

9

Dla mnie wszystko jest w porządku, mam to samo konsorcjum i też kopię umowy konsorcjum, kopię pełnomocnictwa dla lidera i pełnomocnictwo dla Pani XX.

10

Hehehe smile. To ładnie mamy zgrane przetargi smile. "U"?

11 (edytowany przez psz 2012-05-14 12:36:31)

Wiadomo:)

Teraz przyzwyczaj się do tych konsorcjów ("F" z "C" też), będą tak stawać z powodów dystrybucyjnych. "U" ma dwa magazyny w kraju, a "H" kilkanaście.