1

Temat: dodatni bilans

Witam

Proszę o pomoc w następującej kwesti:

Czy zamawiający ma prawo żadać na potwierdzenie warunków udziału w postępowaniu dodatniEGO bilansU? /w tym przypadku za rok 2006/

/przetarg powyżej progów, tryb nieograniczony/

A jeśli tak to czy może określić np. minimalną wysokość np. zysku jakim musi wykazać się wykonawca?

z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

2 (edytowany przez Marko 2007-08-22 09:40:05)

Odp: dodatni bilans

Jeśli przedmiot zamówienia tego wymaga to może...

Właściwie nie tyle wymaga co uzasadnia - to jest lepsze określenie

3

przedmiot zamówienia to usługi sprzatania szpitala, wartość zamówienia to kwota około 2 mln pln

4

No i ile tego zysku żąda zamawiający? Druga kwestia  - dopiero zauważyłem - nie może sobie żądać konkretnie za 2006 r. ...

5

zamawiajacy żada tylko dodatniego bilansu za 2006 rok, to pytanie o zysk to już tylko moja ciekawość

a dlaczego nie może żądać za konkretny rok?
powinien żądać za ostatnie 3 lata?

6

bez sensu - a co niby bada ten zamawiający żądając dodatniego bilanu albo zysku , to że firma w danym roku na zysk wcale nie świadczy o jej potencjale ekonomicznym nawel najgorszy partacz może mieć zysk zwłaszcza jeżeli nie inwestuje

7

no cóż brak sensu to chyba podstawa działań zamawiających!, tylko dalej nie wiem co z tym fantem zrobić oprotestować?tylko na jakiej podstawie? wciąż nie jestem pewień czy mogą tego rządać czy nie

8

Pewnie zamawiający oczekuje, ze wygrany wykonawca bedzie dopłacał do kontraktu, wiec aby to pokryc musi miec zysk z ubiegłego roku tongue

9

Zysku nie może żądać, może żądać np. przychodu ze sprzedaży netto. Czemu to pomieszałem to pozostanie zagadką...
W każdym bądź razie w ramach zadośćuczynienia sugeruje protest z dorzuceniem wyroku na poparcie : 0-838/06