1

Temat: wywiązywanie się z umowy a przyjecie do pracy

ciekawy temat - jak dla mnie smile
Wykonawca usługi - sprzątanie pomieszczeń na ten rok, wybrany na podstawie zapytania o cenę.

Nasza firma będzie prowadzić nabór na wolne stanowisko pracy, jedną z ofert złożyć chce Właściciel(ka) firmy wykonującej ww. usługę.

Pytanie, czy  będzie w ogóle jakakolwiek szansa zatrudnienia skoro Pan/Pani świadczy nam usługę nie zrywając umowy ?
W umowie jest tylko zapis iż w razie zerwania przez Wykonawce bedzie naliczona kara.
Czy dopuszczalne jest pod względem prawnym zatrudnieni takiej osoby ? Nie mówię już o etyce i podejrzeniach jakie może wzbudzić takie zatrudnienie.     

Ogólnie mam mieszane uczucia a co Wy sądzicie

2

Odp: wywiązywanie się z umowy a przyjecie do pracy

chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem  Pani Wykonawca zatrudnić się chce - na jakie stanowisko?

3

faktycznie może troszkę niezrozumiale napisałem

Ale sens dobry wychwyciłeś/aś, chce się zatrudnić na stanowisko pracownik techniczno/administracyjny.

4

Dlaczego niby trzeba zrywać umowę. Przecież Wykonawca zatrudnić może osoby, które będą dalej wykonywać usługę. Dlaczego nie można zatrudnić właścicielki?

Ale warto zwrócić uwagę na obowiązkowe ubezpieczenia społeczne i ubezpieczenia zdrowotne. wink

5

będziecie mieli pracownika pr. działalność gosp.

6

czyli niema żadnych przeciwwskazań, a co jeśli ja zatrudnimy i w przyszłym roku bedę robił znów zapytanie o cenę wykonania zadania - czy nie będzie podlegać wykluczeniu na podstawie art.24 PZP ? Czy może startować jeśli nie będzie brała udziału bezpośrednio z przygotowaniem prowadzonego postępowania