Temat: uzupełnienie KRS
PN unijny
wykonawca nie dostarczył KRS ZUS US czy może je uzupełnić
według mnie nie bo to nie są dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu 26.3 w związku z tym wykluczyć odrzucić należy ??? tak ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → uzupełnienie KRS
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
PN unijny
wykonawca nie dostarczył KRS ZUS US czy może je uzupełnić
według mnie nie bo to nie są dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu 26.3 w związku z tym wykluczyć odrzucić należy ??? tak ??
oj chyba mam zaćmienie
W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunek udziału w postępowaniu dotyczący braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w okolicznościach, których mowa a art. 24 ust. 1 ustawy pzp.
czyli dokumenty z rozporządzenia paragraf 2 podlegają uzupełnieniu w całości jeśli nie przedstawili ?? tak ??
Oczywiście że wezwać do uzupełnienia!!!, nawet nie myśl o tym żeby nie wzywać!!!
przepraszam za szybko "zaśmieciłem forum" zanim użyłem google
pewnie że trzeba wzywać do uzupełnienia dokumentów z par 2 rozporządzenia czyli ZUS, KRUS, KRK itp
informator uzp 6/2010 kłania się
.....Powyższe wskazuje, że obowiązek wezwania wykonawcy do uzupełnienia dokumentów zgodnie z art. 26 ust. 3 ustawy Pzp odnosi się do wszystkich dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, a więc zarówno dokumentów potwierdzających spełnianie warunków ?pozytywnych?, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, jak i brak podstaw do wykluczenia z postępowania - niespełnianie warunków ?negatywnych?, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp...
Wszystko masz w art.25.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc