1

Temat: uzupełnienie KRS

PN unijny

wykonawca nie dostarczył KRS ZUS US czy może je uzupełnić
według mnie nie bo to nie są dokumenty na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu 26.3 w związku z tym wykluczyć odrzucić należy ??? tak ??

2

Odp: uzupełnienie KRS

oj chyba mam zaćmienie sad
W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunek udziału w postępowaniu dotyczący braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w okolicznościach, których mowa a art. 24 ust. 1 ustawy pzp.

czyli dokumenty z rozporządzenia paragraf 2 podlegają uzupełnieniu w całości jeśli nie przedstawili ?? tak ??

3

Oczywiście że wezwać do uzupełnienia!!!, nawet nie myśl o tym żeby nie wzywać!!!

4

przepraszam za szybko "zaśmieciłem forum" zanim użyłem google
pewnie że trzeba wzywać do uzupełnienia dokumentów z par 2 rozporządzenia czyli ZUS, KRUS, KRK itp

informator uzp 6/2010 kłania się  smile
.....Powyższe wskazuje, że obowiązek wezwania wykonawcy do uzupełnienia dokumentów zgodnie z art. 26 ust. 3 ustawy Pzp odnosi się do wszystkich dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, a więc zarówno dokumentów potwierdzających spełnianie warunków ?pozytywnych?, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, jak i brak podstaw do wykluczenia z postępowania - niespełnianie warunków ?negatywnych?, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp...

5

Wszystko  masz w art.25.