1

Temat: Troche zwątpiłam!

Otwarcie ofert nastąpi 04.06.2012, wykonawca zwraca się do mnie o udostępnienie protokołu dotyczącego szacowania wartości zamówienia,trochę mnie zatkało przetarg jeszcze nie rozstrzygnięty, a wykonawca chce zaglądać do protokołu?
Co wy na to?

2

Odp: Troche zwątpiłam!

Art. 96.3

3

cwaniaczek chce zobaczyć na ile oszacowaliście. jeżeli nie chcesz, żeby wiedział na ile to pokaż mu ten protokół bez wpisanej kwoty, bo przecież można ją wpisać dopiero po otwarciu ofert.

a tak faktycznie, to od kiedy powinno się udostępniać protokół? bo 96.3 mówi o załącznikach.

4

tomeczka napisał/a:

Otwarcie ofert nastąpi 04.06.2012, wykonawca zwraca się do mnie o udostępnienie protokołu dotyczącego szacowania wartości zamówienia,trochę mnie zatkało przetarg jeszcze nie rozstrzygnięty, a wykonawca chce zaglądać do protokołu?
Co wy na to?

nie ma co zatykać !!!     smile bo powinnaś już część protokołu mieć wypełnioną - ja wykonawcy oczywiście wysyłam bez kwoty

5

Nie widzę nic przeciwko temu aby znał szacunek, to zabronione nie jest.

6

a dlaczego ma być wyróżniony , w takim razie piszmy na stronach internetowych mamy 5, 0 milionów - bijcie się!  kto da mniej
a swoja drogą może by było mniej " niejasności"

7

to byłoby dobre. najlepiej podać im do wiadomości ile kasy mamy na sfinansowanie i nich się licytują w dół wink

8

Uwierzcie, czasami nawet warto jest podać.

9

Marcel napisał/a:

Uwierzcie, czasami nawet warto jest podać.

wtedy np. odpada problem nisko rażącej ceny.

10

Dokładnie, lub też często oferty mieszczą się w kwocie jaką mamy przeznaczoną na sfinansowane zamówienia.

11

nie wiem jak teraz ale dawniej w ogłoszeniach UE była taka rubryczka i często zam. podawali wartość  CO DO GROSZA NAWET!

12

No oczywista oczywistość, a więc niech sam pytający oceni czy podać czy też nie podawać.

13

Dzięki za dobre rady, stronę protokołu wypełnioną mam i wyślę bez kwoty.

14

no i słusznie bo potem może się ktoś czepić ,że jeden wie a reszta nie - bo mniej cwana

15

i słusznie robię tak jak myszy.

16

A czy czasem w tym przypadku nie należy opublikować odpowiedzi na str. internetowej ?

17

MarM napisał/a:

A czy czasem w tym przypadku nie należy opublikować odpowiedzi na str. internetowej ?

a czy pytanie dotyczy siwz?

18

Może nie siwz, ale ogłoszenia, w którym np. miejsce na wpisanie wartości szacunkowej nie zostało wypełnione jak to jest niejednokrotnie w ogłoszeniach publikowanych w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej

19

MarM napisał/a:

Może nie siwz, ale ogłoszenia, w którym np. miejsce na wpisanie wartości szacunkowej nie zostało wypełnione jak to jest niejednokrotnie w ogłoszeniach publikowanych w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej

a jest obligatoryjne ? chyba nie, skoro bez uzupełnienia tego pola formularz dopuszcza przejście do kolejnej strony.

20

MarM napisał/a:

A to niby po co?

21

Art.38.2 ?

22

Eeee, a jakie to też pytanie, to nie do tej kategorii.

23

MarM napisał/a:

pytanie tylko czy w tym przypadku ogłoszenie szło do BZP czy do DUUE.

24

MarM napisał/a:

Art.38.2 ?

to nie art. 38.2 lecz 96.3

25

Dokładnie jak myszy.