Temat: Wartosć szacunkowa na wykonanie dokumentacji projekt.
Witam.
Na jakiej podstawie ustala się Wartosć szacunkową zamówienia na wykonanie dokumentacji projektowej?
pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Wartosć szacunkowa na wykonanie dokumentacji projekt.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Na jakiej podstawie ustala się Wartosć szacunkową zamówienia na wykonanie dokumentacji projektowej?
pozdrawiam
Najlepiej na podstawie cen rynkowych.
Witam ! w ten brzydki ,zimny pochmurny dzień - rozbieżność cen ogromna
Ogromna....powoli nam sie coś wyłania
kiedyś mieliśmy speca od wycen środowiskowych
Zerknełem jak to wyglądało u nas 3 lata temu: oferty od 76 tys do 280 tys ....
Ooo, mamy wszyscy podobne doświadczenia. Tyle że to nie przybliża odpowiedzi.
Ja proponuję tak: cenę, która wygrała odnieść do wielkości tych projektowanych robót i tym wskaźnikiem potraktować nowe zamówienie. Pożądane byłoby uzyskanie wskaźnika opartego na paru podobnych umowach, ale praktycznie jedna może wystarczyć.
Zerknełem jak to wyglądało u nas 3 lata temu: oferty od 76 tys do 280 tys ....
otóż to dlatego można sporządzić na podstawie np. b. uproszczonego PFU kosztorys przyszłych prac budowlanych i policzyć wskaźnikiem ,ze wartość prac projektowych wynosi Około np. 5% prac budowlanych
gzie jest NINA? stęskniłam się za Tobą KOBIETO
HE HE ja tylko wieczorami siadam na neta. Widzę Myszy, że się rozkręcasz. U mnie oferty od 80 - 260 tys. Mi cię myszy też brakowało
mnie Ciebie też , kłopoty zdrowotne dokumentacje problem na co dzień a szczególnie jak napiszą ,że rażąco niska cena???
Kurcze czasem patrze jak sobie piszecie za dnia, ale nie mogę bo się włączać bo mam zablokowanego neta i nie mogę się zalogować na forum. Mam tyle przetargów, że jak nie muszę to nie sprawdzam rażącej ceny (nie mam czasu). Ale nie jestem z tego dumna
mam zablokowanego neta i nie mogę się zalogować na forum.
To faktycznie kiepsko.
a no Marcelku kiepsko
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc