1

Temat: Czy poprawiać omyłki rachunkowe

Będę unieważniać postępowanie z art. 93 ust. 1 pkt 1 tzn. zbyt wysoka cena jedynej oferty Czy mam poprawiać w niej omyłki rachunkowe skoro i tak będę unieważniać postępowanie ?

2

Odp: Czy poprawiać omyłki rachunkowe

a nie pkt 4 ??

3

http://www.conexis.pl/opinie/33-uniewaznienie-postepowania-na-podstawie-art-93-ust-1-pkt-4-pzp

Omyłki rachunkowe jak najbardziej, może się okazać że po poprawieniu cena z ofert ulegnie zmianie.

4

Do Darka: jasne że miało być pkt. 4 smile
Marcelu: omyłki poprawiłam ale cena zmieniła się tylko minimalnie więc i tak muszę unieważnić. Teraz proszę o podpowiedź: poprawiam omyłki sama i informuję o tym wykonawcę a jednocześnie mogę już unieważnić ? Idę od poniedziałku na urlop i zależy mi na czasie.

5

Tak.

6

Dokładnie, poprawiasz omyłki, dokonujesz wyboru jednocześnie unieważniasz postępowanie.

7

Napisałam pismo do wykonawcy informując go że poprawiono oczywiste omyłki rachunkowe jednocześnie informując go że unieważniamy postępowanie. Czy mam oczekiwać jakiejś akceptacji ze strony wykonawcy poprawienia tych omyłek ??? Cy mam mu wyznaczyć czas na akceptację ???

8

marta566 napisał/a:

Czy mam oczekiwać jakiejś akceptacji ze strony wykonawcy poprawienia tych omyłek ??? Cy mam mu wyznaczyć czas na akceptację ???

Nie.

9

Akceptacja tylko w przypadku art.87.2.3, ale i tak unieważniasz więc problemu nie ma.