1

Temat: uniewaznienie postępowania

witam wszystkich. mam takie pytanie otóż unieważniłem postepowanie na pod.art.93.1.1 (nie złożono zadnej oferty) i mam takie pytanie czy ogłoszenie o uniewaznieniu postępowania ogłasza się tylko na bip?czy również do uzp? i w jakim czasie można ponownie ogłosić postępowanie które teraz muszę unieważnić(czy jest jakiś temin czy mogę ponownie ogłosić np. za 4 dni)
z góry wielki dzieki!!!!!
a i jeszce jedno pytanko jak nie wypali drugi przetarg to co proponujecie?czy negocjacje bez ogłoszenia?lub moze inną formę?

2

Odp: uniewaznienie postępowania

Marcel napisał/a:

czy ogłoszenie o uniewaznieniu postępowania ogłasza się tylko na bip?

a kto każe w BIP, że o BZP nie wspomne wink

Marcel napisał/a:

w jakim czasie można ponownie ogłosić postępowanie które teraz muszę unieważnić

w dowolnym

Marcel napisał/a:

jak nie wypali drugi przetarg to co proponujecie?czy negocjacje bez ogłoszenia?lub moze inną formę?

Wolna ręka z zachowaniem przepisu 67.1.4

3 (edytowany przez jacek0707 2007-08-28 09:58:49)

Wystarczy na tablicy ogłoszeń i na stronce swojej

4

jacek0707 napisał/a:

Wystarczy na tablicy ogłoszeń i na stronce swojej

Czemu piszesz, że wystarczy skoro ustawa tego nie wymaga ? Tylko nie dawaj swojego koronnego argumentu o sensie i logice... big_smile

5

Jasne, że nie wymaga tego ustawa, ale skoro ogłosiłeś przetarg, to wypadałoby puścić w eter jakieś info o unieważnieniu... Sens i logika Marko wink

6

To Cie kiedyś zgubi... wink

7

Jeszcze nie zgubiło, ale uchroniło przed "spowiadaniem" się przed RIO i audytem smile Ci mówię Marko...

8

Jeśli chcesz polemizować zdrowa logika vs przepisy ustawy to śmiało ale nie ze mną, a i innych forumowiczów bede chronił przed wymysłami zdrowej logiki wink
RIO, NIK i audyt mi nie obce Ci mówie Jacku...

9

Dołączam się do Marko tongue. A logika - jak widać - rzecz względna smile.

10

też uważam że Marko ma rację - zawiadamiasz tylko tych kogo to interesuje czyli wykonawców którzy złożyli oferty no i oczywiącie od razu możesz ogłaszać następny przetarg

11

Dobra, dobra...już mnie zakrakaliście smile Pożądny zamawiający (większość) ma na swojej stonce internetowej (oprócz ogłoszeń o przetargach) także coś takiego jak "wyniki postępowań"... Już dobrze, wiem...ustawa tego nie wymaga... grunt, to sie nie narobić, prawda? wink

12

Grunt to nie sugerować forumowiczom by robili coś czego nie muszą...
Nic złego w tym by takie info zamieszczać na stronce nie ma, ale w sugerowaniu że tak trzeba już jest bo zwrot "wystarczy że zamieścisz" tak właśnie sugeruje. Ale może to znowu kwestia precyzji... wink

13

"wystarczy, że zamieścisz, ale nie musisz" smile

14

spoko koledzy ale ja nie zawiadomie tych którzy złożyli oferty bo nikt ich nie złożył ale mimo to ogłoszenie o unieważnieniu dam na bip.
wielkie dzieki koledzy.