Temat: Czy poprawiać omyłki rachunkowe
Będę unieważniać postępowanie z art. 93 ust. 1 pkt 1 tzn. zbyt wysoka cena jedynej oferty Czy mam poprawiać w niej omyłki rachunkowe skoro i tak będę unieważniać postępowanie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Czy poprawiać omyłki rachunkowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Będę unieważniać postępowanie z art. 93 ust. 1 pkt 1 tzn. zbyt wysoka cena jedynej oferty Czy mam poprawiać w niej omyłki rachunkowe skoro i tak będę unieważniać postępowanie ?
a nie pkt 4 ??
http://www.conexis.pl/opinie/33-uniewaznienie-postepowania-na-podstawie-art-93-ust-1-pkt-4-pzp
Omyłki rachunkowe jak najbardziej, może się okazać że po poprawieniu cena z ofert ulegnie zmianie.
Do Darka: jasne że miało być pkt. 4
Marcelu: omyłki poprawiłam ale cena zmieniła się tylko minimalnie więc i tak muszę unieważnić. Teraz proszę o podpowiedź: poprawiam omyłki sama i informuję o tym wykonawcę a jednocześnie mogę już unieważnić ? Idę od poniedziałku na urlop i zależy mi na czasie.
Tak.
Dokładnie, poprawiasz omyłki, dokonujesz wyboru jednocześnie unieważniasz postępowanie.
Napisałam pismo do wykonawcy informując go że poprawiono oczywiste omyłki rachunkowe jednocześnie informując go że unieważniamy postępowanie. Czy mam oczekiwać jakiejś akceptacji ze strony wykonawcy poprawienia tych omyłek ??? Cy mam mu wyznaczyć czas na akceptację ???
Czy mam oczekiwać jakiejś akceptacji ze strony wykonawcy poprawienia tych omyłek ??? Cy mam mu wyznaczyć czas na akceptację ???
Nie.
Akceptacja tylko w przypadku art.87.2.3, ale i tak unieważniasz więc problemu nie ma.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc