1

Temat: zamówienie z wolnej ręki, a ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Witam, kto mógłby mi doradzić co mam zrobić w sytuacji jeśli udzieliłam zamówienia z wolnej ręki o wartości 500 zł ( w styczniu!!!) a nie ogłosiłam tego w Biuletynie zamówień publicznych?
Czy mogę jeszcze to ogłosić czy jest już za późno???pomocy

2

Odp: zamówienie z wolnej ręki, a ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Jak się to mówi, lepiej późno niż wcale.

3

no i lepiej późno niż później wink

4

Czy mogą wyjsć z tego jakieś konsekwencje???

5

500 zł?

6

Tak, bo wczesniej wartość tego zamówienia stanowiła kwotę powyżej 14 tys euro i ogłosiłam to jako przetarg nieograniczony (z podziałem na cześci). Musiałam unieważnić części na które nie złozono żadnej oferty i dokonałam zamówień z wolnej ręki...

7 (edytowany przez psz 2012-06-22 12:59:39)

Wałkowane wiele razy, możesz użyć szukaja - nie musisz przeprowadzać dla tych części nowego postępowania "w ustawie" jeśli szacunek dla wszystkich części (pozostałych po poprzednim postępowaniu) jest poniżej 14000 EUR.

8

Zdania co do tej kwestii są podzielone...dlatego ja postanowiłam jednak zastosować przepisy ustawy pzp teraz i tak to nie ma większego znaczenia bo skoro zdecydowałam sie na tryb zamówienia z wolnej ręki to przecież i tak obowiązują mnie przepisy ustawy...

9

zgodnie z art.95.1 winno być zamieszczone każde udzielone zamówienie bez względu na tryb
ale przy takiej kwocie , zamieść teraz i koniec - lekkie uchybienie nikt nie będzie z tego powodu karał - tak myślę

10

Dobrze myślisz myszy, bo ja myślę podobnie, kary finansowej nie będzie na pewno, jedynie upomnienie.

11

tak też zrobię, dziękuję za pomoc

12

polecamy się na przyszłość