1

Temat: wykluczenie 24.1.1-"antyreferencje"?

Witam,
wykonawca złożył w postępowaniu ofertę i dołaczył referencje a także "antyreferencje", które wskazują iż dostawa została wykonana nienależycie bo nastapiło przesunięcie terminu jej realizacji.
Co zrobić z takim wykonawca?
Zaznacze, że wymagane doświadczenie w realizacji zostało innymi dokumnetami potwierdzone ale czytając te antyreferencje nie moge nic nie zrobic .... chyba.
Zapis 24.1.1 mowi o szkodzie, która nie została dobrowonie naprawiona do chwili wszczecia postepowania. Myslalam, ze moze ustalic brak lub istnienie szkody itd... ale sama nie wiem co z tym zrobic.

2

Odp: wykluczenie 24.1.1-"antyreferencje"?

Zwrócić sie do wystawcy antyreferencji o wyjaśnienie czy poniósł szkode i czy została naprawiona dobrowolnie.

3

Czy dobrze rozumiem? Wykonawca potwierdził należyte wykonanie dostawy i jednoczesnie złozył dokument, że ta należyta dostawa jest...........nienalzeżyta? Kurde, nie rozumiem...

4

no nie.
Złożył wykaz z 5 dostawami ( a bylo wymaganych 3), potwierdził te 3 a te dwe potwierdził ze nienależycie wykonał- tylko nie wiem po co je ujął w wykazie, skoro spełniał warunek wykazujac trzy?

5 (edytowany przez Marko 2007-08-30 11:21:55)

To już insza inszość...
Po pierwsze osobliwe podejście tego wykonawcy - co nim kierowało żeby sie wykazywać tym co zp... zepsuł wink to chyba tylko on wie wink, a po drugie to spełnia warunek wiec pozostaje na placu boju.

Głupoty pisze - warunek spełnia ale nie znaczy to że nie może zostać wykluczony za nienależyte wykonanie - tak wiec trzeba wyjaśnić te 2 antyreferencje

6

To chyba jakiś prowokator... roll

7

Zastanawiam sie czy moge uznac, że skoro w tych antyreferencjach ich wystawca nie napisał nic o poniesionej szkodzie tylko o przedłuzeniu terminu realizacji i ponadto go zachwalał- cyt" nie mamy zastrzeżeń co do jakości otrzymanych składników i zapraszamy do dalszej współpracy" to nie zachodzą przesłanki z art. 24. 1.1.
???

8

Może zachodzą, może nie zachodzą. Wątpliwości są, więc trzeba je wyjaśnić.

PS. A swoją drogą, jeśli odbiorca usług poleca tego wykonawcę, to czemu określasz to jako "antyreferencje"?

9

bo zostało napisane, że nie moga wystawic referencji ponieważ wykonali zamówienia nieterminowo ale ....

10

Naprawde tak napisali?
"Nie możemy wystawić referencji, ponieważ zamówienie wykonano po terminie, ale nie mamy zastrzeżeń co do jakości otrzymanych składników i zapraszamy do dalszej współpracy."
yikes lol

11

No tak napisali!!!!!

12

Piotrze, nie takie zapisy widziałem, więc ja się wcale nie dziwię.