1

Temat: termin wykonania zamówienia

PN unijny dofinansowanie 85 % EFS,

termin realizacji zamówienia np 01-01-12 do 31-01-12
a faktura została wystawiona 2 lutego ???
w mojej ocenie data na fakturze powinna być tożsama z okresem realizacji zam która wynika z umowy siwz i ogłoszenia o zamówieniu
tylko z czego to wynika z uzp ?? KC ??

2

Odp: termin wykonania zamówienia

data wystawienia ma być taka z jaką wystawia się f-rę ponadto koniec to 31.01. a odbiór to chyba był 1.02?

3

ale chodzi mi o to że data na fakturze powinna być tożsama z okresem realizacji umowy/zam tak ? czy może być inna data ???

4

a z jaką datę  macie w protokole odbioru jako zakończenie?

5

Oj, nieważne, my tu nie ustalimy poprawnej, wystarczy stwierdzenie: daty mogą być różne.

6

Pewnie że mogą być różne, np. dzisiaj odbiór, faktura z datą wystawienia za 4 dni.

7

to poco wtedy cały ten termin realizacji umowy jak potem można i tak w innym terminie dokonać zamówienia

tylko rodzi się pytanie jak by inny wykonawcy wiedzieli ze można realizować zamówienie w późniejszym terminie to może tez by złożyli ofertę ale to już takie dywagacje tylko

8

Gordon utożsamia zakończenie z płaceniem.

My pozostali mamy inną definicję zakończenia i cała masę innych dokumentów i raczej nie damy się przekonać.

9

1. co termin zamówienia ma do daty wystawienia faktury ?
w protokóle odbioru stwierdza się czy dotrzymano terminu zakończenia

Podstawę do wystawienia faktury końcowej będzie stanowić protokół odbioru końcowego przedmiotu Umowy, podpisany przez uczestników odbioru.

Cyt: "tylko rodzi się pytanie jak by inny wykonawcy wiedzieli ze można realizować zamówienie w późniejszym terminie to może tez by złożyli ofertę ale to już takie dywagacje tylko"
to znaczy w jakim " późniejszym"

10

nie chodzi o przekonywanie smile tylko o pomoc i różne spojrzenie na sytuacje
faktycznie  "nieświadomie" termin realizacji powiązałem z terminem płatności

myślę że teraz dałem się przekonać dziękuję za pomoc:)

11

wink wszystko ok!