1

Temat: podawać do wiadomości szacunkową wartość zamówienia?

Pilnie potrzebuję odpowiedzi sad Spotkałam sie z różnymi opiniami czy po ogłoszeniu przetargu do dnia rostrzygnięcia udostępniać wykonawcom szacunkową kwotę zamówienia? W końcu sama nie wiem czy im przedstawić na ile oszacowałam wartość czy wykręcić się - tylko pytanie jakim przepisem?

2

Odp: podawać do wiadomości szacunkową wartość zamówienia?

Na przykładzie JST - w protokole postępowania szacunkową możesz wpisać dopiero po otwarciu ofert ale jeśli wykonawca wystąpi na podst ustawy o DIP to pokazać musisz. Poza tym czemu sie przed tym bronić to w głowe zachodze smile Niech sobie wie wink

3

Wartość szacunkową wpisujesz w protokole postępowania, który powinnaś prowadzić od momentu wszczęcia postępowania. Protokół jest jawny, zatem gdy wykonawca będzie wnioskował o udostępnienie jego (np. przesłanie kopii), to musisz to zrobić, nie wykręcając się niczym smile.

4

Nie bronię się przed tym, w sumie czemu mam nie podać.
P.S. jacek0707 prowadzę protokół od samego początku, ale sam wiesz, ze w rubryce kwota zaraz w nawiasie jest napisane stwierzdenie (można wypełnić po otwarciu ofert) więc stąd te wątpliwości, a firma prosi nie o protokół a o podanie wartosci szacunkowej. Ok podam jak chcą będą wiedzieli na czym stoją:) Dzięki:)

5