Temat: zapytanie ofertowe a sposób obliczenia ofert
Witam, mógłby mi ktoś powiedzieć czy w zapytaniu ofertowym (poniżej 14 000 Euro) trzeba obowiązkowo podawać ktyteria badania ofert oraz ich sposób obliczania czy wyborze najkorzystniejszej oferty?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → zapytanie ofertowe a sposób obliczenia ofert
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mógłby mi ktoś powiedzieć czy w zapytaniu ofertowym (poniżej 14 000 Euro) trzeba obowiązkowo podawać ktyteria badania ofert oraz ich sposób obliczania czy wyborze najkorzystniejszej oferty?
Pytanie tworzy stan pewnej konfuzji. Co do zasady zapytanie ofertowe odnosi sie do jedynego kryterium - ceny - więc o co chodzi?
Chodzi mi oto, że jak mam kryterium np cena brutto -80%, a doświadczenie - 20% to muszę w zapytaniu podawać wzór obliczania takich kryteriów?
Powinniście, wykonawca musi wiedzieć na jakiej podstawie będzie oceniana jego oferta.
a z czego wynika taki obowiązek? znasz może jkaieś wyroki?
Z przejrzystości postępowania, lub wew. regulaminu jeżeli posiadacie.
dzięki
Chodzi mi oto, że jak mam kryterium np cena brutto -80%, a doświadczenie - 20% to muszę w zapytaniu podawać wzór obliczania takich kryteriów?
TAK I TO W TAKI SPOSÓB ABY WYKONAWCA SAM MÓGL OBLICZYĆ UZYSKANĄ PUNKTACJĘ - TAKIE KRYTERIA TO TYLKO W USŁUGACH ART.5.1
Tylko że to postępowanie do 14 000 euro.
no dokładnie !!! więc po co komplikować sobie życie
no dokładnie !!! więc po co komplikować sobie życie
O to jest pytanie!?
jak chce oceniać doświadczenie to musi żadać oświadczenia i dokumentów tylko po co?
wysyłasz zapytanie ofertowe do x wykonawców tzn. zaproszenie z opisem przedmiotu zamówienia jeżeli rb to ewentualnie przedmiar ( rysunki) i wzór umowy
dostajesz oferty wybierasz najtańszego - możesz cenę negocjować
spisujesz protokół,
sporządzasz umowę i żądasz przed podpisaniem umowy oświadczenia z art.22 i 24
O czym Wy tu dyskutujecie??? Chyba się gubicie. Oświadczenia???
Kryteria niekoniecznie, na pewno nieobowiązkowo, jeśli jednak kto podaje kryteria, to oczywiste że czytelny sposób postępowania (obliczeń itp.) też powinien podać. To wynika z zasad dobrego zachowania i współżycia społecznego. Wyroków trudno oczekiwać.
Co sądzicie o dziale "Zamówienia do 14000 EUR"?
A jest taki???
Jeśli nie ma, to może przydałby się, choć jak znam życie, to spraw do końca nie uporządkuje.
Przy okazji miałbym drugi pomysł: dział na temat robót budowlanych. Temat specyficzny, obszerny i znaczący.
wysyłasz zapytanie ofertowe do x wykonawców tzn. zaproszenie z opisem przedmiotu zamówienia jeżeli rb to ewentualnie przedmiar ( rysunki) i wzór umowy
dostajesz oferty wybierasz najtańszego - możesz cenę negocjować
spisujesz protokół,
sporządzasz umowę i żądasz przed podpisaniem umowy oświadczenia z art.22 i 24
u nas umowy żądają przed podpisaniem umowy oświadczenia z art.22 i 24 taki mamy budżetowy regulamin
Pomysł dobry ale i tak myślę, że nie każdy by zrozumiał i wyjdzie na to samo; ale lepszy rydz... zawsze to jakieś sito
Przy okazji miałbym drugi pomysł: dział na temat robót budowlanych. Temat specyficzny, obszerny i znaczący.
Popieram!
jestem jak najbardziej za!!!
Witam postępowanie poniżej 14 000 euro. Wysyłam zapytanie ofertowe do wykonawców wraz z załącznikami: oferta cenowa i wzór umowy. Mam pytanie czy należy dołączyć również oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia? Czy jest to wymagane?
Wedle własnego uznania.
Możesz nie musisz.
Syzyfowa praca....
Dziękuję za odp
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc