1

Temat: Podwykonawstwo

Witam,
Z ogłosił postępowanie na ochronę i w SIWZ nic nie ma na temat podwykonawcy ale w formularzu oferty jest czy Wykonawca powierza jakąś część zamówienia czy nie?
i moje pytanie jest takie czy korzystając z podwykonawcy muszę przedstawić zobowiązanie i dokumenty? (koncesja MSWiA, ZUS US itp?

2

Odp: Podwykonawstwo

Zobowiązanie tak jeżeli korzystacie, dok. jeżeli wymagał zamawiający jak ZUS, US i inne.

3

zobowiązanie tylko w przypadku spełnienia warunków udziału jeśli tylko podwykonastwo wskazać we formularzu zakres i tyle.

4

mirek.sz1 napisał/a:

Witam,
Z ogłosił postępowanie na ochronę i w SIWZ nic nie ma na temat podwykonawcy ale w formularzu oferty jest czy Wykonawca powierza jakąś część zamówienia czy nie?
i moje pytanie jest takie czy korzystając z podwykonawcy muszę przedstawić zobowiązanie i dokumenty? (koncesja MSWiA, ZUS US itp?

1. błąd zam. powinien w siwz określić czy dopuszcza udział podwykonawców zapis winien brzmieć
"Zamawiający ząda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której
wykonanie powierzy podwykonawcom".- art.38
2. to zależy z dalszych zapisów siwz ?

5

Niny odpowiedź jest najbardziej pasująca bo tylko w formularzu było wspomniane cokolwiek odnośnie podwykonawcy więc tylko w formularzu wpisałem nazwę podwykonawcy i w jakim celu.

6

co nie jest zabronione jest dozwolone, ale jeżeli chodzi o ochronę to wiem, że są jakieś obostrzenia dot. koncesji... a w ofercie napisałabym, że to a to będzie robił podwykonawca i na tym zakończyła temat...