1

Temat: unieważnienie postępowania poniżej 14 000 euro

Witam, czy unieważniając postępowanie poniżej 14 tys euro należy podać uzasadnienie prawne i faktyczne? na jakiej podstawie można w ogóle takiego unieważnienia dokonać? przecież przepisy uzp tutaj nie maja zastosowania...

2

Odp: unieważnienie postępowania poniżej 14 000 euro

Jeśli nie było nieobowiązkowego ogłoszenia o zamówieniu to kwestie te powinien określać regulamin wewnętrzny.Jeśli nie określa to powinna wystarczyć notatka służbowa dołączona do akt, w której można uzasadnić unieważnienie postępowania. Jeśli ogłoszenie było to wydaje mi się, że trzeba wypełnić protokół i tam wpisać uzasadnienie.

3

I ma to być tylko uzasadnienie faktyczne tak? jaki był faktyczny powód tego unieważnienia?

4

Protokół mówi o uzasadnieniu faktycznym i prawnym - proponuję zachować analogię

5

tylko jakie ma być uzasadnienie prawne?:)

6

Po co kombinujecie? Informacja, że wstrzymujecie się z zakupem wystarczy.

7

a można tak w protokole zostawić miejsce puste jak jest rubryka na uzasadnienie faktyczne i prawne?

8

Można go w ogóle nie wypełniać, jeśli wypełniasz go bo tak nakazuje Ci reg. wew. to zostaw tę rubrykę pustą.

9

orchidea napisał/a:

na jakiej podstawie można w ogóle takiego unieważnienia dokonać? .

np. odechciało nam się.

10

smile

11

taka notateczka i tyle nie kombinować smile

12

ja nawet notatki nie piszę tylko np. w biuletynie gimy "wrzucam" - unieważnienie i wydruk:) Poza tym jak w danej chwili nie mam ochoty podejmować tematu -  daję grzecznie znać, że może to się przeciągnąc nawet i rok.