Temat: wykaz osób i decyzja o nadaniu uprawnień
Witam!
Proszę i radę co zrobić w nastepującej sytuacji:
1. Wykonawca do oferty załączył wykaz osób w którym wskazał kierownika budowy o uprawnieniach zgodnych z SIWZ (sam wpisał zakres uprawnień w tabelkę zgodnie z tym czego wymagał zamawiający - uprawnienia bez ograniczeń).
2. Jednocześnie do oferty załączył kopię decyzji o nadaniu uprawnień i kopię zaświadczenia o wpisaniu do rejestru i bycia członkiem odpowiedniej izby samorządu zawodowego (czego Zamawiający nie wymagał w SIWZ).
I tutaj zaczynają się schody bo:
wykaz osób prawidłowy (oświadczył dokładnie to czego zamawiający wymagał), ale z załaczonej kopii uprawnień jasno wynika, że posiada uprawnienia w ZAKRESIE OGRANICZONYM!
Nie wiem co zrobić w tej sytuacji biorąc pod uwagę, że mogę żądać uzupełnienia tylko dok. określonych w art. 25 ust. 1 (a więc tylko wykazu, który wypełniony jest prawidłowo).
W takiej sytuacji nie mam chyba prawa badać i wywodzić skutków z kopii uprawnień, których załączenia do oferty nie żądałam?
Co byście zrobili? Wezwać do wyjaśnienia z art. 26 ust. 4 dlaczego kłamał czy wezwać do uzupełnienia dokumentu (26 ust. 3)?