1

Temat: Wykonawca zrezygnował z podpisania umowy

Wykonawca zrezygnował z podpisania umowy, chcemy podpisać umowę z kolejnym wykonawcą. Czy trzeba dochować jakiś formalności np jeszcze raz zawiadomic o wyborze najkorzystniejszej ofert, czy wysłac jakieś powiadomienie do in. wykonawców? Pierwszy raz mam z tym do czynienia, więc nie wiem, czy jakieś pisma muszą być wysłane.

2

Odp: Wykonawca zrezygnował z podpisania umowy

Sama czynność podpisania umowy nie jest czynnością w postępowaniu, a więc stosowne pismo w tym zakresie i podpisywać umowę z kolejnym (jeżeli macie kasę).

3

powiem tak nie musisz ale elegancki zam. zawiadamia ,że w ywniku nie podpisania umowy przez ... skorzystano z art. itd.itd.

4

zawsze też możesz na stronie www zamieścić o tym info. obowiązku nie ma, ale nic to nie szkodzi dla jawności i przejrzystości postępowania.

5

Pewnie że to wszystko można, ale jak nie ma czasu to nie warto się bawić.

6

Marcel ! każde postępowanie winno być wylizane i wypieszczone tak mówi mój ....................

7

ehh, nie przesadzajmy.

8

Marcel lansuje bylejakość (dziadostwo, badziewo...). Na to nie może być zgody.

9

e chyba trochę za ostro , napisanie 1 czy dwa papierki więcej jest w interesie zam. ktory wyciagnie procedurę za trzy lata i będzie musiał analizować co , gdzie , dlaczego! a tak JASNOŚĆ

10

myszy1953 napisał/a:

Marcel ! każde postępowanie winno być wylizane i wypieszczone tak mówi mój ....................

Osobiście uważam, ze w procesie nie ma miejsca na namiętność i nadgorliwość, należy zachowac zdrowy dystans i umiar (który zdobi nie tylko każdego młodzieńca - pozdrawiam Marcela). Ostatecznie kazda skrajnośc jest zła, a raząco niska cena to tylko czubek góry lodowej. Ochłoń hubal! Nie sądź! Bądź konsekwentny! I złóż jeszcze raz wniosek urlopowy - może tym razem się uda ...

11

hubal napisał/a:

Marcel lansuje bylejakość (dziadostwo, badziewo...). Na to nie może być zgody.

Oj hubal, potrzebny faktycznie urlop, co do moich postępowań - zdziwił byś się, bo ja Twojego bałaganu nie chciał bym widzieć. smile smile

12

No, już dobrze, niech będzie że przesadziłem.
A tego ostatniego to ja bym nie chciał pokazywać sad