1

Temat: przetarg ograniczony

już dawno nie robiłem przetargu ograniczonego unijnego więc proszę o pomoc

1/ zaproszenie do składania wniosków o dopuszczenie do udziału publikuje na swojej www + tablica,
--czy na stronie DUUE też ?? ogł o zam ??

2/ wysyłając wykonawcą dopuszczonym, zaproszenie + siwz muszę (art.51.4) wskazać termin i miejsce opublikowania ogłoszenia o zamówieniu, o którym mowa w art. 47.
-- tzn że w DUUE publikuje dopiero/znowu ogłoszenie o zamówieniu ??
-- jaką datę mam podać jak nie wiem kiedy opublikuje DUUE

3/ siwz nie muszę umieścić na  własnej stronie www prawda?ale mogę  ??

2

Odp: przetarg ograniczony

w zaproszeniu opisuje przedm. zam ale czy też dołączam wzór umowy ?
czy dopiero przesyłając siwz + zaproszenie do składania a ofert

3

Po jakiego lich ograniczony, trwa dłużej niż nieograniczony.

4

centr tak se wymyśliła i chce przyśpieszone terminy  czyli 10 dni na składanie wniosków i 10 na składanie ofert ,

dla mnie to paranoja bo wytyczne POKL mówią że żeby była pilna potrzeba to nie można argumentować ze projektu nie zdąży się zrobić, czy kasa przepadnie , ehh to jak z tym PO ? jaka kolej ?

5

halo poproszę o pomoc forumowicze sad

6

Nie obrzydzajmy przetargu ograniczonego, jest przecież całkiem dobry, choć owszem nieco dłuższy.

Ja co prawda dawno nie ćwiczyłem takiego z udziałem DUUE, już nie pamiętam, ale spróbuję jakoś pomóc, może inni mnie poprawią.

1) Jeśli ma być w DUUE, to oczywiste,  że od tego zaczynamy, zaś inne miejsca strona to najlepiej dopiero gdy się ukaże się w DUUE.
2) Zaproszenia do drugiego etapu to już nie są takie publiczne, wprost przeciwnie, nikt trzeci nie ma prawa wtrącać się. Kolejne ogłoszenie będzie po zawarciu umowy. Mamy więc teraz tylko jedno, już znane - i tym się posługujemy.]
3) Otóż nie. Specyfikację przekazuje się wykonawcom wraz z zaproszeniem (art.51.4). Publikowanie nie wchodzi w rachubę, a nawet uważam z błąd, tym polega istota tego trybu.

7

ok rozumiem
1/ ogłoszenie do DUUE,
2/ po opublikowaniu w DUUE umieszczam na swojej stronie + tablica
3/ zaproszenie + SIWZ wysyłam do zakwalifikowanych
4/ i dalej już normalnie,

kiedyś siwz dla przejrzystości umieszczałem na www też
ale może faktycznie nie powinno się  niby to ograniczony przetarg czyli dla zakwalifikowanych z drugiej strony nie ma że nie wolno
dziękuję za pomoc smile

8

Tak jest,  ja tak właśnie to sobie wyobrażam.

Jeśli chodzi o publikację specyfikacji, to oczywiście nikt nie zabije, ale po prostu nie pasuje, nie widzę celowości zaśmiecania Internetu.
Jednocześnie w specyfikacji w tym trybie można czasem odważniej zawrzeć treści, które niekoniecznie warto publikować z różnych powodów. To byłby kolejny  argument za przetargiem ograniczonym w niektórych przypadkach.

9

do pkt 3 należy dodać jeszcze wzór umowy

10

no i dokumentację dajesz w wersji elektronicznej lub papierowej

11

Gordon napisał/a:

kiedyś siwz dla przejrzystości umieszczałem na www też
ale może faktycznie nie powinno się  niby to ograniczony przetarg

Spoko jak najbardziej możesz. Patrz pkt 6 protokołu ZP-PO. "Z uwagi na fakultatywnosc
zamieszczenia na stronie internetowej specyfikacji istotnych warunków zamówienia w czesci 6 ZP-PO przewidziano możliwosc wskazania, iż SIWZ nie została zamieszczona na stronie."

12

radzę nie zamieszczać bo rózni się zdarzają i jeszcze złozy wam ofertę ktoś inny

13

faktycznie + umowę do siwz, dla pewności podeśle i elektronicznie i pocztą,
zgadzam się z myszy nie warto na www umieszczać bo jakiś pacan złoży ofertę i nie potrzebne kłopoty będą, smile

14

teraz to już wszystko wiem od razu lepiej smile i jaśniej dziękuję za pomoc,

jeszcze jedno trzeba opisać na jakiej podstawie będzie się kwalifikowało wykonawców 
wiadomo że należy to powiązać z spełnieniem warunków udziału np doświadczenie
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie dokumentów załączonych do wniosku na zasadzie spełnia/nie spełnia. Dodatkowo punktowane będzie doświadczenie zawodowe Wykonawcy.
---Doświadczenie zawodowe Zamawiający oceniać będzie punktowo na podstawie załączonego do wniosku wykazu wykonanych usług dla danego zadania. Za spełnienie warunku udziału w postępowaniu w danym zadaniu Wykonawca otrzyma 0 pkt. Za każde kolejne dodatkowo wykazany zrealizowany kurs językowy z języka ang spełniający warunki udziału w postępowaniu Wykonawca otrzyma 1 pkt. Dodatkowo punktowane będzie doświadczenie pracy z młodzieżą.  Weryfikowane będzie ono na podstawie zrealizowanych kursów językowych z języka angielskiego dla grup młodzieży (co najmniej 10 osób) Za każdy zrealizowany kurs wykonawca dostanie 1 pkt.  W przypadku gdy Wykonawcy otrzymają taką sama liczbę punktów Zamawiający zaprosi do złożenia oferty tego Wykonawcę, który wykaże się zrealizowanymi kursami o najwyższej sumie wartości brutto.

15

i meritum sprawy

W przypadku gdy Wykonawcy otrzymają taką sama liczbę punktów Zamawiający zaprosi do złożenia oferty tego Wykonawcę, który wykaże się zrealizowanymi kursami o najwyższej sumie wartości brutto.   czy tak ok jest, trochę pogoogolowałem i inni też często tak mieli ??

16

może być za spelnienie warunków nie dałabym 0 lecz 1

17

ok dziękować:)