1

Temat: kryterium oceny ofert

Witam wszystkich
Proszę podzielcie się ze mną swoimi opiniami
będę wybierała bank do obsługi bużetu
przedmiot zamówienia to obsługa budżetu zamawiającego, prowadzenie rachunków itd ale również bank będzie "kasą" zamawiającego czyli interesanci urzędu będą tam płaciś podatki, dokonywać opłaty skarbowej i inne
moje pytanie
czy odległość placówki od siedziby zamawiającego może być uznana jako kryterium przedmiotowe???

2

Odp: kryterium oceny ofert

Myślę, że odległość powinna być warunkiem przedmiotowym, np. "bank powinien znajdować się w odległości do X km od siedziby zamawiającego".

3

jeżeli napiszę że bank powinien być zlokalizowane od siedziby nie dalej niż xxx to czy naruszam zasadu uczciwej konkurencji (dyskryminacja tych którzy mają sidziby dalej) no i właściwie to wskazuję konkretny bank bo przecież ja znam te odległości. jak to zrobić zeby nie wygrał bank którego siedziba jest odległa (utrudnienie dla interesantów) ????

4

Jeżeli bank ma być "kasą", to chyba powinien byc jak najbliżej, nie uważasz? Wybierzesz bank, który jest oddalony o 10 km? Ja robiłem przetarg na paliwo, i ograniczyłem stacje paliw do 10 km od swojej siedziby.

5

o to chodzi że chcę miec bank jak najbliższy (odległość w km nie wchodzi w grę) mam np dwa banki odległ do 500 m ale przeypuszczam że ceny będą identyczne (juz tak było) i wtedy co ma decydować ??? jak zrobić dogrywkę, a może już wcześniej coś wymysleć tylko co???

6

A rozważałaś np. wysokość prowizji?

7

no pewnie - dadzą "0"

8

Ja robie dwa kryteria oceny - kosztowe czyli cena - gdzie są opłaty za otwarcie, prowadzenie rachunków, za przelewy itd oraz kryterium dochodowe gdzie oceniamy wysokość oprocentowania kasy na rachunkach bieżących i pomocniczych z podziałami na ilość środków (kwotowo)

9

też tak zrobię, chciałam mieć jakiś wpływ na odległość ale chyba nie da rady, bynajmniej nie decydująco
dziękuję za rady