1

Temat: Pomocy !!!!!

Nie wiem co mam robić.

Mój poprzednik zrobil przetarg nieograniczony na remont chodnika. W budżecie przeznaczone mieliśmy 70 tyś. zl. Wybrali najlepszą ofertę na kwotę 57 tyś. A więc zostalo 13 tyś. Robota zostala zakończona. Soltys nie chce przeznaczyć pieniędzy na inny cel. Więc chcą zrobić przedlużenie o kilkanaście metrów tego chodnika. Moje pytanie jest takie: Jaki tryb mogę zastosować, czy wogóle mogę, czy nie będzie to dzielenie zamówienia? I na jakiej podstawie prawnej moge się oprzeć? Dzięki za odpowiedź.

2

Odp: Pomocy !!!!!

Jak miałeś przewidziane uzupełniające to możesz pojechać z uzupełniających a jak nie to szybki PN lub PO

3

No wlaśnie nie bylo nic wspomniane o uzupelniających.
Ale czy nie mogę sie powolać na art.4 ust.8 ?

4

Wg mnie nie możesz z 4.8 bo to ta sama robota budowlana

5

Marko czytalem gdzieś taki przykad.

Zostal zrobiony PN na zakup 10 komputerów. Mamy pewną ilość pieniędzy. Z ofert wynika że zaoszczędziliśmy pieniądzy na tyle że kupimy jeszcze dwa - ale już z art. 4 ust. 8. Czy jest to możliwe?

6

W dostawach to prawda, tu jednak mamy robote budowlaną i moim zdaniem ta zasada nie obowiązuje. Nie zmienia to faktu że nie mam monopolu na racje wink

7

ale i tak masz rację Marko

8

dzięki Marko.

9

Marko napisał/a:

W dostawach to prawda, tu jednak mamy robote budowlaną i moim zdaniem ta zasada nie obowiązuje. Nie zmienia to faktu że nie mam monopolu na racje wink

Witam, a na jakiej podstawie to prawda ?