1

Temat: sprzęt komputerowy

mam pytanko
czy do sprżetu komputerowego można stosować zapytanie o cenę??
spotkałem się z opinią że ustalony "standad jakości' dotyczy dostaw najprostszego rodzaju.... np usługa sprzatania czy cegła....
- kwota zamówienia wynosi ok 50 tyś zł - czyli poniżej progu, ale był już w tym roku kupowany sprzęt komputerowy - więc "nieśmiało" zakrada się zarzut dzielenie zamówiń sad

-ewentualnie jeżeli uznamy że jest to dostawa okresowa , chć nie wiem czy można, to czy należy do każdej dostawy okresowej organizować nowy przetarg??

co mi doradzici w tej sytuacji?? proszę o szybką odpowiedź.... i z góry dziękuję.

2

Odp: sprzęt komputerowy

moim zdaniem należy przeprowadzić postępowanie - oczywiście o ile środki na te komputery miałeś w budżecie już wtedy gdy kupowałeś te pierwsze, a zapytanie o cenę, czemy nie, przecież przy komputerach możesz dokładnie określic parametry poniżej których nie wolno wykonawcom zejść (nigdzie nie pisze, że można tylko dostawy najprostsze tak zamawiać, pisze że o ustalonych standardach jakościowych.

3

"Moje" RIO akurat kwestionuje ZOC na dostawe komputerów - na upartego można by im przyznać racje ale nie bede sie powtarzał bo już kiedyś pisałem tu o tym. Z ostrożności procesowej robie PN...

4

Marko napisał/a:

"Moje" RIO akurat kwestionuje ZOC na dostawe komputerów

Może ich zdaniem komputery nie są w Polsce powszechnie dostepne...:D

5

Bo przecież kwestia ustalonych standardów jest bezdyskusyjna... lol

6 (edytowany przez Piotrek 2007-09-05 06:56:39)

Marko napisał/a:

Bo przecież kwestia ustalonych standardów jest bezdyskusyjna... lol

Oczywiście cool