1

Temat: otwarcie ofert

Pierwotny termin składania ofert wyznaczony był na 16 lipca, a teraz przesuniety jest na 20 lipca. Co zrobić, gdy 16 lipca wpłynie oferta zatytułowana " nie otwierać  przed dniem 16 lipca 2012 roku, godz. 11:15"?

2

Odp: otwarcie ofert

Wykonawcy mają obowiązek śledzić wszelkie zmiany w ogłoszeniu do ostatniej chwili.

3

Można poinformować grzecznościowo że termin został przesunięty, czy oferta uwzględnia wszelkie zmiany, to że na kopercie jest data 16 lipca nie ma znaczenia.

4

jak Marcel teoretycznie Wykonawca może złożyć ofertę na drugi dzień po ogłoszeniu z tym, że śledząc zmiany może złożyć drugą z informacją o wycofaniu poprzedniej

5 (edytowany przez Marta 2012-07-18 11:36:01)

mam taka sama sytuacje,termin przesuniety z dzis na jutro (zmiana terminu pismo z dnia 05.07.2012), poinformowalam wykonawce dzis teelfonicznie ze na kopeircie widnieje nie otwierac do dzis.Wykonawca wysle mi dzis oferte faxem na poprawionych drukach a priorytet dojdzie do jutra badz nie -i co wtedy?

6

Litości- Ofertę faksem? Niech ją przedstawi telefonicznie.

2. Nic, dojdzie albo nie, chyba wiadomo co się robi z ofertą po terminie?

7

psz napisał/a:

Litości- Ofertę faksem? Niech ją przedstawi telefonicznie.

Ja proponuję "mailem". Pewniejszy sposób.

8

Marcel - NIE
cbud w części przytakującej Marcelowi - NIE

Odpowiedź na pytanie "co zrobić", "co wtedy", brzmi:

otworzyć w ostatecznym terminie

9

o matko jak zwykle żarciki..tutaj ludzie zaglądają jak chca o cos spytac lub sie cos dowiedziec-nie zapominajmy o tym

10

...spoko Marta - moich odpowiedzi i tak nikt nie traktuje poważnie wink

11 (edytowany przez Marta 2012-07-18 12:08:03)

to po co zasmiecasz to forum?tak poprostu z nudów?zazdroszcze w takim razie tyle wolnego czasu :-)

12 (edytowany przez Marcel 2012-07-18 12:09:30)

Oj nie ładnie Mirek że nie jesteś przyjazny oferentom.
Mirek żartował, to stary wyjadacz Marto!

13

wiem wiem pasjonat...

14

Oj, chyba nie tak na całego żartował.

MIRAS napisał/a:

otworzyć w ostatecznym terminie

Ja bym podtrzymał na poważnie.

15

Mi to chodziło tylko i wyłącznie o informowanie wykonawców o zmianach jeżeli przegapili, czy ujęli wszystkie zmiany nic ponad to.

16

dla spokoju też jestem za telefonicznym przypomnieniu smile

17

Marta napisał/a:

mam taka sama sytuacje,termin przesuniety z dzis na jutro (zmiana terminu pismo z dnia 05.07.2012), poinformowalam wykonawce dzis teelfonicznie ze na kopeircie widnieje nie otwierac do dzis.Wykonawca wysle mi dzis oferte faxem na poprawionych drukach a priorytet dojdzie do jutra badz nie -i co wtedy?

nikt tutaj nie zaśmieca forum a już na pewno nie MIRAS -szacun

przedłużenie składania ofert o jeden dzień to zjawisko kryminogenne !!! korupcyjne wręcz jeden może złożyć ....................................." poinformowany"  kontrola wyczai

18

musi być zmiana ogłoszenia itd. = może to i żarcik ale w złym guście

19

myszy cężkie czasy pewnie coś chcą zarobić w końcu wakacje smile

20

o matko ja na wakacjach ale naprawdę za swoje

21

no co ty smile

22

najcudowniejsze miejsce na świecie SZKLARSKA PORĘBA DOLNA - POLECAM

23

DO WIDZENIA POZDRAWIAM - MIRASA, MARCELA, NINĘ, DARKA.W. I RADASA NO I BYM ZAPOMNIAŁA NASZEGO NIEOCENIONEGO HUBALA
dość lizusostwa
do usłyszenia w sierpniu

24

wypoczywaj pa.

25

Marcel (post 15), nina post (post 16) Wasze podejście się zmieni po pierwszej wizycie w róznego rodzajach abc - adłach, kiedy to usłyszycie pytanie: Co Pan/i z tego miał/a, że poinformowała o tym danego wykonawcę. Wierzcie mi, że to nie są sporadyczne przyapdki Szcześliwi Ci, którzy tego nie doświadczyli. Tak że z tą przyjaźnią z wykonawcami to ostrożnie - nie żebym straszył wink